Hlavní obsah

Kudykam se představil ve Zlíně

Novinky, Tomáš Stehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 8. května zavítala koncertní verze úspěšného lyrikálu Kudykam od Michala Horáčka do Zlína. Koncert se konal v nádherných prostorách nového kongresového centra.

Foto: Tomáš Stehlík

Michal Horáček

Článek

V neděli 8. května se v Kongresovém centru Zlín představila koncertní verze lyrikálu Kudykam, v níž vystoupily všechny postavy v podání známých představitelů hlavních rolí.

Party ústřední postavy Kudykama zazpíval skvěle Csongor Kassai, dále vystoupili představitelé zásadních rolí lyrikálu Ondřej Ruml, Lucia Šoralová, František Segrado, Gustav Řezníček, koncertem provázel sám autor Michal Horáček a bylo vidět, že by se klidně mohl živit jako moderátor. O hudební doprovod se postaral Ondřej Brzobohatý se svou komorní kapelou.

Malá premiéra

Poprvé ve Zlíně se představila "koncertní verze" Kudykama, tedy ne celý divadelní tvar, ale koncert s písněmi z příběhu interpretovanými samotnými představiteli hlavních rolí.

Domácí scénou lyrikálu Kudykam je Státní opera Praha. Od premiéry, která se uskutečnila 21. října 2009, zaznamenal Kudykam celkem 77 repríz s celkovým počtem přibližně 65 000 návštěvníků.

Již necelý měsíc od premiéry Michal Horáček a Petr Hapka (autor hudby) převzali platinovou desku za prodej zhruba 17 000 nosičů s písněmi z divadelní hry. Poslední pražské představení se uskutečnilo 16. ledna, v současné době se Kudykam stěhuje do Janáčkova divadla v Brně, kde bude uváděn od června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám