Hlavní obsah

Křik návštěvníků se na hradě Hartenberg mísil se smíchem strašidel a vytím vichřice

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisícovka lidí od nejmenších prcků po dospělé se shromáždila v sobotu večer před hradem Hartenberg. Všichni si chtěli dokázat, že mají odvahu. Hrad byl totiž plný strašidel.

Foto: Lenka Reichardová

Příšerná amputace nohou šíleným doktorem byla jednou ze zastávek, která prověřila odvahu návštěvníků Hartenberského strašení.

Článek

Další ročník tradičního Hartenberského strašení tentokrát poprvé vedl také prostorami hradu. Návštěvníci se tak mohli podívat do míst, která byla po desítky let nepřístupná. Obdivovat krásy obnovených prostor původní obytné věže však dokázal málokdo. Pozornost na sebe tentokrát poutala strašidla a bytosti z jiných světů.

Upíři na hradě, lidožrouti v podhradí, smrťáci na každém rohu, hřbitov plný až příliš živých mrtvol, v lese vyjící vlkodlak nebo huhlající mumie, to vše čekalo odvážlivce vydávající se na stezku strachu. „Chvílemi to byla skutečně hrůza, opravdu jsme se báli,“ potvrzovali ti, kteří došli do cíle. „Ani jsem se nemusel snažit a lidé se prostě lekali už jen toho, že něco sedí u cesty. Hlavně holky,“ potvrdil vlkodlak, který se představil jako Jindra.

Letošní strašení vyšlo dokonale. Náladu návštěvníkům nezkazilo ani počasí, přestože vál silný vítr a nakonec se spustil i prudký liják. Atmosféra akce tak byla skutečně hororová. Všichni odcházeli plní zážitků, dojmů a zvědavosti, co si pořadatelé z řad občanského sdružení Hartenberg, obce Josefov a dalších přátel hradu připraví na příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám