Hlavní obsah

Krása slavného Moravského Manchesteru zdobí vilu Stiassni

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vile Stiassni mají nyní návštěvníci možnost během komentované prohlídky zhlédnout také textilní vzorníky z 30. let, které dávají nahlédnout pod pokličku produkce slavných textilních továren. K výstavě je připraven i bohatý doprovodný program, který nabízí přednášku či dobovou módní přehlídku.

Foto: Kateřina Konečná

Ukázka vzorníku z 30. let

Článek

Dobové vzorníky jsou zcela výjimečně do vily zapůjčeny z Technického muzea v Brně a návštěvníci je uvidí přímo v interiérech vily během komentované prohlídky až do 20. listopadu. Otevřeno je vždy od pátku do neděle a vila otevře i na státní svátek 17. listopadu. 

Již tento čtvrtek 10. listopadu pak od 18. hodiny proběhne odborná přednáška PhDr. Petry Mertové Ph.D. z Technického muzea, která zájemcům osvětlí taje tvorby módních kolekcí brněnských textilních továren, stejně jako další zajímavosti z tohoto kdysi slavného textilního města.

Pro milovníky módy a především elegance první republiky bude správnou volbou módní přehlídka oblečení z 20. a 30. let, která proběhne přímo v interiérech vily. Vzhledem k omezenému počtu míst je nutné si na přehlídku zajistit místa předem. Již nyní probíhá i internetový předprodej za zvýhodněnou cenu.

Další informace na webových stránkách vily.

Reklama

Výběr článků

Načítám