Hlavní obsah

Kralupy jsou městem workoutu zaslíbené

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský úřad v Kralupech nad Vltavou se již dlouhodobě a cíleně zaměřuje na podporu sportovních a volnočasových aktivit svých obyvatel. Sportovním hitem se staly tzv. workoutové posilovací konstrukce, které se v posledních dvou letech plánovitě šíří napříč městem.

Foto: Martin Tlustý

Úplně první workoutové hřiště bylo v Kralupech zřízeno v roce 2015. Konstrukci na posilování ve verzi California tehdy dodala firma Colmex.

Článek

Workoutové cvičení je v podstatě kombinace kruhového tréninku a posilování, kde se využívá vlastní váha. Ideální je cvičení ve skupinách pod vedením již zkušeného trenéra, kdy se zájemce naučí cviky, vypilujete techniku a v neposlední řadě pozná i další vrstevníky se zájmem o dlouhodobé vylepšování vlastní tělesné kondice.

První workoutová konstrukce byla v Kralupech pořízena zhruba před dvěma lety a nachází se mezi sportovní halou a penziony pro seniory na sídlišti Na Cukrovaru.

Další v podstatě totožné hřiště vzniklo například vedle dětského a sportovního hřiště na sídlišti V Zátiší a na části bývalého hokejbalového hřiště v Lobečku.

Letos otevřené hřiště se nachází také v Lobečku, a to ve venkovním sportovním areálu s běžeckým oválem, malou kopanou, tenisem, plážovým volejbalem. Využívá ho především početná skupina kralupských "Gladiátorů", ve které nechybí ani ženy a dívky.

Reklama

Výběr článků

Načítám