Hlavní obsah

Kradl, aby se dostal zpět do vězení

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestaosmdesátiletého muže okradl ve středu 23. ledna v Brně o důchod sedmadvacetiletý pachatel. Jen před pár dny na základě amnestie opustil vězení. Tam se touží dostat zpět i další z amnestovaných, který pro změnu ukradl v obchodě zboží za víc než pět tisíc korun.

Článek

V prvním případě si muž ve středu odpoledne na poště ve Starém Lískovci všiml vedle stojícího šestaosmdesátiletého Brňana, který si vyzvedával důchod. "Když odcházel, vyběhl za ním a strhl ho na zem. Než se senior o berli na zemi stačil vzpamatovat, zmizel pachatel i přes snahu kolemjdoucích s jeho batohem v tramvaji," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalistům se ho podařilo po necelých 24 hodinách dopadnout. Na záchranu peněz už ale bylo pozdě. "Ačkoliv je údajně potřeboval na bydlení, koupil si za ně alkohol a cigarety, zbytek naházel do hracích automatů," dodal Šváb, podle kterého údajně pachatele tíží svědomí. Do protokolu uvedl, že kvůli okradení starého muže špatně spal.

Další z amnestovaných se pro změnu snažil dostat zpět do vězení. V jednom z obchodů si naložil do tašky vodovodní baterii a začal přihazovat sprchové hadice. Jakmile se hodnota zboží přehoupla přes hranici 5 tisíc korun, projel s jednou baterií a 13 hadicemi bez placení pokladní zónou. "Sen o vězení se mu nesplnil, stíhán je na svobodě," popsal druhý případ Pavel Šváb.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám