Hlavní obsah

Kovárna Viva v roce 2017 významně navýšila výrobu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její celkové tržby dosáhly výše 1,4 miliardy korun. Rok 2017, ve kterém firma oslavila 25. výročí, byl ve znamení další modernizace a automatizace procesů a investic do výroby. I díky tomu je Kovárna VIVA významným dodavatelem světových automobilek a žádaným zaměstnavatelem ve zlínském regionu.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Kovárna VIVA se jako přední česká průmyslová kovárna specializuje na výrobu zápustkových výkovků z oceli. K jejím zákazníkům patří firmy z automobilového průmyslu, strojírenství, zemědělství i zdravotnictví. Úspěchy roku 2017 dokládají čísla. Firma utržila 1,4 miliardy korun, což je meziroční navýšení o téměř 30 procent. Výroba poprvé překonala hranici 20 tisíc tun výkovků a celkově dosáhla objemu 24 545 tun.

„Podařilo se nám to díky oživení průmyslu, navýšení počtu realizovaných projektů a investicím,“ sdělil František Červenka, od konce roku nový výkonný ředitel a předseda představenstva Kovárny VIVA. Investice směřovaly zejména do obrábění výkovků a zefektivnění výroby nástrojů, které pomohly vyřešit nedostatek chybějících kapacit ve výrobě.

„Nejdůležitější oporou je však náš tým. Bez šikovných a technicky zdatných kolegů by nebylo možné výsledky realizovat,“ doplnil František Červenka. Velkou pozornost věnuje Kovárna VIVA vzdělávání a rozvoji zaměstnanců i spolupráci se středními a vysokými školami. Za péči o zaměstnance získala firma v roce 2017 druhé místo v ocenění Progresivní zaměstnavatel regionu.

Do roku 2018 vstoupils Kovárna VIVA s plánem dosáhnout ve Zlíně tržeb 1,6 miliardy korun. Na investice je připraveno více než 150 miliónů korun. „Pokračujeme ve zdokonalování systému řízení, dokončujeme systém pokročilého plánování výroby. Rovněž plánujeme postupnou obnovu a modernizaci výrobního parku,“ uzavřel František Červenka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám