Hlavní obsah

Kouzla sladké Itálie představí zámek Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnosti s romantickým názvem Kouzla sladké Itálie zavedou všechny návštěvníky zámku Loučeň na jih kontinentu. Věhlasné sportovní vozy, italská gastronomie i šikmá věž v Pise – to jsou hlavní atributy letošního ročníku.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Sobota 7. září bude na zámku Loučeň na Nymbursku patřit již 2. ročníku velmi specifické slavnosti Kouzla sladké Itálie. „Na této akci prezentujeme za účasti významných italských firem produkty, na které mohou být Italové nejvíc hrdí. A co je na ní obzvlášť sympatické: neplatí se tu zvýšené vstupné, jako na ostatních slavnostech,“ řekl Jiří Senohrábek, manažer zámku Loučeň.

V přichystaném zábavném programu se mohou těšit rodiče s dětmi na ¨dvě zhruba padesátiminutová pásma soutěží s knížetem Alexandrem a kněžnou Marií. „To první začne na zámeckém nádvoří v 11.30 hodin, druhé pak od 15 hodin,“ sdělil Jiří Senohrábek.

Dále budou od 11 minimálně do 16 hodin otevřena soutěžní stanoviště na zámeckém nádvoří a v patrii zámeckého parku bezprostředně přiléhající k zámku. Na jednom z nich se třeba bude stavět šikmá věž v Pise z tradiční italské pochoutky – totiž těstovin. „Vyzkoušíme šikovnost speciálně tatínků tím, že je necháme připravit pizzu, kterou jim snad stihne restaurace zámeckého hotelu upéci ještě předtím, než se vydají s rodinami zpátky k domovu,“ vysvětlila Kateřina Šrámková, jednatelka společnosti Loučeň.

Během dne se můžete také hravě naučit pár základních italských slov, a to za pomoci italsko-obrázkového slovníku a možná přijede i gladiátor. Při zámeckých prohlídkách zaostří kostýmovaný průvodce pozornost na prvky italského manželství v dlouholetém svazku Alexandra a Marie Thurn-Taxis, kteří žili na zámku na přelomu 19. a 20. století. „V některých prohlídkách dokonce tihle dva několik poněkud hlučnějších rodinných scén, jako vystřižených z Itálie, předvedou,“ slíbil Jiří Senohrábek.

Především pro dospělé bude velkým lákadlem prezentace výrobků italských firem: gastronomické speciality nabídnou společnosti Aromi/Via del Vino a Gam Italian Service – u druhé jmenované se můžete těšit hlavně na její proslulé piadiny. 

Těm, kdo právě zařizují domácnost, přijde vhod nabídka italského designového nábytku od společnosti Art Home – Cantori. Jazyková škola Societa Dante Alighieri představí italštinu prostřednictvím zábavných her pro děti i dospělé.

Především pánové budou jistě houfně kroužit kolem výstavy vozů Ferrari a Maserati, kterou připravila společnost Scuderia Praha. Spektrum krasavců na čtyřech kolech pak doplní společnost Autocentrum Dojáček o vozy značky Fiat.

Reklama

Výběr článků

Načítám