Hlavní obsah

Koupaliště Broumar v Opočně zcela mění svoji tvář. Rekonstrukce se blíží do finiše

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupaliště Broumar v Opočně mění svoji tvář. Po pětadvaceti letech prochází zásadní rekonstrukcí nejen bazénů, ale i sociálního zařízení, kabinek na převlékání, upraveno bude také parkoviště. Projekt s rozpočtem více než 30 milionů korun financuje vlastník areálu, tedy město Opočno.

Foto: město Opočno (archiv)

Areál koupaliště Broumar v Opočně prochází celkovou rekonstrukcí.

Článek

Realizace začala vloni krátce po skončení letní sezony a uzavření koupaliště pro veřejnost. Letos práce pokračují a investor i dodavatel vítají, že je nezastavila ani pandemie koronaviru.

Právě během měsíce dubna nahradí staré železobetonové bazény s opadávajícími keramickými obklady nové moderní nerezové konstrukce. Oválný dětský bazén už je také minulostí a nejmenší návštěvníci si budou moci užívat koupání ve dvou obdélníkových „vanách“, spojených skluzavkou a vodními schody. Také velký bazén doplní vodní prvky.

K průběhu prací a aktuálnímu stavu se vyjádřila tajemnice Městského úřadu v Opočně Mgr. Renáta Černá: „Samozřejmě i tuto akci zasáhla současná situace a dodavatel stavby se potýká s nedostatkem pracovníků, ale i s problémy při dodávce materiálu a dalších nezbytných výrobků (např. atrakcí). V současné době čekáme na dodání skluzavky, která se vyrábí v Německu, a její instalaci musí provést německá společnost, pro níž jsou uzavřeny hranice. Stejná situace je s houpacím bazénem, který by měl přijet pro změnu ze Slovenska.“

I když se dokončení o pár týdnů posunulo, přesto podle Renáty Černé probíhá celá akce v podstatě podle plánu.

Zdárné realizaci věří i starostka Šárka Škrabalová, která na otázku, zda město takovou investici zvládne i v době nouzového stavu, odpověděla: "Ano, zvládneme ji. Je řada investic, které musí být v tuto chvíli upozaděny a s nimiž se musí vyčkat, co nám přinese čas. Ale tu část investic, které jsou plném proudu, zvládneme dokončit."

Hotovo by mělo být v polovině června. Populární koupaliště Broumar  začne tedy s největší pravděpodobností sloužit všem vodomilům už letos v létě - pak se areál na břehu stejnojmenného rybníka stane vedle renesančního zámku dalším lákadlem pro letní turistickou sezónu v Opočně.

Reklama

Výběr článků

Načítám