Hlavní obsah

Kostýmované prohlídky zámku Dobříš v sobotu obohatí hudební a taneční vystoupení

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Hudební vystoupení a noblesní koncerty se na zámku Dobříš konají několikrát do roka. Pouze tuto sobotu se ale rozezní hned několik zámeckých komnat. Jubilejní patnáctá Svatováclavská slavnost se ponese na hudební vlně, chybět při ní nebude ani tradiční bohatý program pro celé rodiny.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Patnáctá Svatováclavská slavnost se bude konat tuto sobotu na zámku Dobříš.

Článek

Kostýmované prohlídky v čele s průvodci se budou v sobotu konat na zámku Dobříš celý den od 10 do 18 hodin. Návštěvníci se v historických interiérech setkají se žáky dobříšské umělecké školy, kteří si připravili několik slavnostních vystoupení. „Program jsme sestavili ze skladeb období 16. - 18. století, aby alespoň částečně korespondoval s námětem akce,“ řekl Jan Voděra ze ZUŠ Dobříš. Žáci podle jeho slov zahrají v zámeckých komnatách na klavír, kytaru, flétnu a součástí budou také pěvecká vystoupení. Tanečními prvky pak malé zámecké koncerty obohatí tanečnice ze spolku KUS žen Dobříš.

Na Svatováclavské slavnosti, kterou každoročně na zámku Dobříš vrcholí turistická sezóna, se pobaví i návštěvníci, kteří nepůjdou na zámeckou prohlídku. Po celý den bude na nádvoří připraven bohatý program včetně prodejních stánků se suvenýry, dekoracemi a pochutinami.

Po poledni se do víru slavnosti zapojí také přilehlý francouzský park, kde si na své přijdou zejména děti. Členky dobříšského Aerobic studia Orel pro ně připravily zábavné i hravé úkoly, soutěže a hádanky. V parku se představí rovněž sokolníci či šermíři a odvážní návštěvníci se vydají hledat zámecký poklad do někdejších pivovarských sklepů pod zámeckou zahradou.

Milovníci železnic se na Svatováclavskou slavnost na zámku Dobříš mohou také letos svézt speciálním parním vlakem z Prahy. „Odjíždět bude z nádraží Braník v deset hodin,“ sděluje Tereza Vyhlasová ze zámku.

Patnáctá Svatováclavská slavnost začíná na zámku Dobříš v 10 hodin, celodenní program bude trvat do 18 hodin. Plné vstupné na akci činí 180 korun, snížené 100 korun a rodiny s dětmi zaplatí 420 korun. Po celý den bude přístupná také Galerie JCM s výstavou česko-ruského umělce Pavla Filina, Muzeum města Dobříše a zámecká restaurace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám