Hlavní obsah

Kostnice láká odvážlivce na noční prohlídky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi tajemná místa? Chcete zažít neopakovatelnou atmosféru svíčkami osvětleného království smrti, které se nachází pod tenkou slupkou městské dlažby? Pak využijte nabídku k noční prohlídce Kostnice u sv. Jakuba v Brně.

Foto: Turistické informační centrum města Brna
Článek

Za svitu stovky svíček si můžete prohlédnout tuto pozoruhodnou historickou pamětihodnost a zažít jeho zvláštní atmosféru. Zážitek z návštěvy navíc umocní působivá doprovodná hudba brněnského skladatele Miloše Štědroně, vytvořená speciálně pro toto pietní místo.

Kostnice bude otevřena každý srpnový pátek od 18 do 23 hodin. Prohlídky se konají každou půlhodinu ve skupinách po maximálně 20 osobách. Poslední prohlídka je ve 22:30 hodin. Rezervace je možná na telefonu 515 919 793 nebo e-mailem kostnice@ticbrno.cz.

Unikátní prostory kostnice byly objeveny při průzkumu podzemí v roce 2001. Zpřístupněny jsou od roku 2012. Co do počtu kosterních pozůstatků jde o druhou největší kostnici v Evropě - po pařížských katakombách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám