Hlavní obsah

Kopeme pro Leontinku: charitativní projekt chce podpořit tým nevidomých futsalistů

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní projekt pro Nadaci Leontinka, kterou pořádá v rámci své maturitní práce mladá brněnská studentka Žakelína Absolonová, se uskuteční ve středu 22. listopadu od 19 hodin v restauraci Savoy v Brně.

Foto: Žakelína Absolonová

Charitativní akce se uskuteční ve středu 22. listopadu 2017 od 19 hodin v restauraci Savoy v Brně.

Článek

Hrát celý fotbal poslepu? Možná vtipná představa, než zjistíte, že v Brně je tým dvaceti nevidomých futsalistů, kteří tvrdě makají - a dokonce už v tomto paralympijském sportu třikrát vyhráli mistrovství republiky.

Cílem projektu je vybrat co nejvíce peněz na podporu těchto futsalistů a posunout je dál, aby mohli zápasit ve Středoevropské lize nevidomých. Na to, aby se mohli tohoto prestižního klání zúčastnit, musí si zaplatit letenky, ubytování i pronájem hřiště na tréninky.

Podpora pro nás vidící je lehká. Stačí přijít na charitativní módní přehlídku sportovních značek a užít si večer v restauraci Savoy v Brně. Jako modelové budou vystupovat více i méně známí brněnští sportovci - boxeři, hokejisté, fotbalisti.

Kromě módní přehlídky je v programu také místo na vystoupení taneční skupiny Magic Free Group a pěvecká vystoupení. Hudbou bude doprovázet Lukáš Bartl alias DJ Nesquick.

Vstupné na tuto akci je dobrovolné a zároveň zde bude probíhat tombola o hodnotné ceny. Veškeré finanční prostředky poputují na podporu nevidomých futsalistů.

„Sportovci z Brna pomáhají nevidomým sportovcům z Brna! Přidej se k nám, je to fair play!" vzkazuje organizátorka Žakelína Absolonová, která studuje 4. ročník Střední umělecko-manažerské školy a tento projekt je její maturitní prací. Spojila se s Nadací Leontinka a pokusí se s její pomocí vybrat co největší obnos peněz, aby tak pomohla podpořit nevidomé brněnské sportovce.

V přípravách tohoto projektu se uskutečnilo také přátelské fotbalové utkání. Brněnští fotbalisté s klapkami na očích hráli proti nevidomým fotbalistům. Zde si všichni uvědomili, že zrak je pro člověka velký pomocník. Ale i bez něho lze v životě dokázat spoustu nemalých věcí. Třeba porazit profesionální fotbalisty, tak jako se to nevidomým podařilo při tomto utkání.

Nadace Leontinka pomáhá zrakově postiženým, především dětem a mladým lidem. Jejím posláním je umožnit těmto lidem integraci do společnosti, vzdělání a společenských, sportovních i volnočasových aktivit. Nadace Leontinka rozděluje finanční prostředky a nefinanční dary prostřednictvím jednotlivých projektů, zaměřených na pomoc konkrétním institucím a konkrétním dětem. Shromažďuje prostředky především prostřednictvím darů od individuálních dárců, partnerů a sponzorů či benefičních akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám