Hlavní obsah

Konto BARIÉRY přivítalo zahraniční golfové hvězdy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konto BARIÉRY letos opět ve spolupráci s Českou golfovou asociací hendikepovaných a dalšími partnery pořádá mezinárodní golfový turnaj handicapovaných, který probíhá od 17. do 19. června v golfovém Resortu Darovanský dvůr.

Foto: Jan Šilpoch
Článek

Evropská golfová asociace hendikepovaných zařadila tento turnaj do prestižní Evropské Tour - Order of Merit. Česká republika tak přivítala nejlepší evropské handigolfisty z více než 13 evropských států. Záštitu nad turnajem převzal hejtman plzeňského kraje Milan Chovanec. Výtěžek akce podpoří projekt Sport bez bariér i golfové aktivity sportovců s handicapem.

I s handikepem lze úspěšně odpalovat

„Tento turnaj je výjimečný tím, že jde o sportovní událost, kde se sejdou týmy složené z hráčů golfu na vozíku a hráčů bez postižení. Málo sportů dává možnost přímého soupeření zdravých a handicapovaných sportovců. Naši sponzoři, kterým dáváme možnost přispět zakoupením flightu na projekt Sport bez bariér, byli v loňském roce možností hrát s našimi i zahraničními handicapovanými golfisty unešení. Letos se na tuto událost opět těší," vysvětlila smysl turnaje Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Zatímco nedělní hru absolvovali spolu s hráči s postižením i hosté turnaje z řad sponzorů, v pondělí a v úterý již jde o ryze sportovní soutěž započítávanou do mezinárodní šňůry turnajů.   

„Tato akce je pořádána na podporu golfu tělesně a zdravotně postižených a jeho rozvoj v České republice. Společnou snahou nás všech je představit golf v očích široké veřejnosti jako opravdový sport ‚bez bariér‘ a dílčím cílem je oslovení dalších handicapovaných sportovců v ČR," doplnil Miroslav Lidinský, prezident České golfové asociace hendikepovaných.

Třídenní turnaj je podobně jako vloni otevřený i pro širokou veřejnost. Diváci si v neděli užili společný turnaj handicapovaných golfistů, profesionálních hráčů, partnerů a VIP osobností v doprovodu dalších soutěží, akademie pro začínající handicapované i zdravé golfisty i tréninků pro nejmenší. Mohli si otestovat a profesionálně nechat upravit hole či otestovat automobily pro handicapované. V pondělí a úterý se hraje samotný turnaj pro handicapované golfisty zařazených podle kategorií Evropské golfové asociace.    

Reklama

Výběr článků

Načítám