Hlavní obsah

Kontakt s nejbližšími díky darovaným tabletům

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiskové zprávy Sociální služby města Kroměříže převzaly dvanáct nových tabletů, které umožní seniorům - klientům jednotlivých pobytových zařízení udržovat kontakt s rodinnými příslušníky a přáteli mimo domovy.

Foto: Město Kroměříž

Článek

„Tablety organizace získala díky projektu s velmi výstižným názvem - Tablet od srdce. Vzájemné propojení seniorů s nejbližšími prostřednictvím videohovorů má pozitivní vliv na jejich psychický i fyzický stav. Lépe zvládnou současnou stresovou situaci, kdy jsou domovy uzavřené, návštěvy zvenčí zakázané a ani klienti se kvůli ohrožení nákazou koronavirem nedostanou mimo zařízení,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Vybavení z projektu Tablet od srdce převzali pracovníci vedení Sociálních služeb města Kroměříže ve čtvrtek 23. dubna a po jejich technickém spuštění si tablety převzali zástupci jednotlivých domovů.

„Díky naší iniciativě a zapojením do výzvy projektu jsme tablety dostali zdarma a jsou připravené k okamžitému použití včetně programového vybavení a datového připojení. Pracovníci domovů tak mohou ihned po nezbytném zaškolení zprostředkovat klientům kontakt s jejich nejbližšími. Ti si sice s rodinou již nyní například telefonují, ale kontakt z očí do očí pomocí dostupných sociálních sítí je velmi důležitý,“ dodala ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Projekt Tablet od srdce iniciovala společnost Philip Morris, ale podílí se na něm i některé další společnosti. Jeho cílem je usnadnit nelehkou situaci klientů a sociální izolaci v domovech pro seniory, domovech se zvláštním režimem a domovech pro osoby se zdravotním postižením, způsobenou současnou koronavirovou dobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám