Hlavní obsah

Kolo, posilovna, saunové rituály: hokejista Jiří Hudler se o dovolené vrátil na Valašsko

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plných šest týdnů. Tolik času si vyhradil jeden z nejúspěšnějších českých hokejistů Jiří Hudler na dovolenou pro Valašsko - region, kde kdysi začínal svou hokejovou kariéru. Osmý nejproduktivnější hráč NHL, útočník Calgary Flames, své první hokejové krůčky spojil právě s Valašskem a týmem Vsetína.

Foto: archiv Resortu Valachy

Hokejista Jiří Hudler si během dovolené ve Velkých Karlovicích vyzkoušel také cyklistický závod.

Článek

Stejně jako loni se v létě "nastěhoval" do Velkých Karlovic, kde svůj čas dělil mezi odpočinek s rodinou v soukromí Chaloupek U Pařízků, relaxaci ve Wellness Horal a sportovní aktivity.

Definitivní tečkou za prázdninami na Valašsku učinil závod BIKE VALACHY v rámci VALACHY TOUR, v němž si Jiří Hudler vyzkoušel soutěžení v poněkud jiné disciplíně, než jsou brusle.

Jirko, jak se vám líbila tato cyklistická zkušenost?

Moc, užil jsem si to. Na kole jezdím rád, věnoval jsem se mu i tady během dovolené. Vzpomínám, jak jsme ještě při mém působení ve Vsetíně v rámci letní přípravy jezdili časovku na silničních kolech Vsacký Cáb. Jednou jsem o vteřinu vyhrál nad Jirkou Dopitou. To ho tak rozzlobilo, že odhodil své kolo deset metrů daleko. (smích) V Americe se mí spoluhráči kolu nevěnují, bojí se zranění, jezdí se jen na rotopedu.  

Na BIKE VALACHY vás také docela prohnaly děti, byl jste patronem dětských závodů a těm menším jste dělal „předběžce“. Co říkáte na těch téměř 200 dětí, které se sešly na startu?

Je to pecka. Tolik dětí, to mě nadchlo. Neznám pro děti nic lepšího, než když jsou venku a věnují se sportu. Je skvělou průpravou do života – buduje fyzičku, učí disciplíně, v rámci týmových sportů také komunikaci s druhými lidmi… Až bude moje půlroční dcera trochu větší, chtěl bych ji také vést ke sportu, tak jako mi kdysi dal směr můj táta.  

Ve Velkých Karlovicích, v Resortu Valachy, jste trávil prázdniny už podruhé za sebou. Co vás sem láká?

Za Vsetín jsem hrál od svých 12 do 19 let. Mám Valašsko rád. Po odchodu do NHL jsem na dovolené zůstával spíš v Americe, ale loni mi jeden kamarád řekl, proč nejedu do Velkých Karlovic, že je tam nádherně. A pak mi ještě řekl o hotelu Horal a že je tam výborné wellness. Představil jsem si k tomu i tu krásnou krajinu a bylo rozhodnuto. Problém ale byl, že na Horalu neměli volný pokoj, bylo pořád plno. Tak jsem zavolal Radimu Tesaříkovi, se kterým jsem kdysi hrával, „místnímu řediteli všeho“, jak mu říkám, a ten mi domluvil ubytování v Chaloupkách U Pařízků, kousek pod Horalem. Z původně plánovaných čtyř dnů nakonec bylo skvělých šest týdnů. Letos jsem se už rovnou vrátil znovu.  

Jak jste volný čas trávil? Relaxací, nebo i tréninkem?

Trochu jsem se věnoval přípravě – jezdil na kole, chodil do posilovny. Co tady miluju nejvíc, to jsou saunové rituály ve Wellness Horal. Na ty jsem chodil třeba i čtyřikrát denně. Občas chodím na masáž, nebo na golf s kamarády. Mám moc rád kuchyni na hotelu Horalu i v hotelu Pod Javorem. Pod Javorem mají výborný guláš, na Horalu zase nedám dopustit na srnčí hřbet a kyselici a je tam i vtipná obsluha.

Navíc se tu potkávám i se známými, hodně lidí si mě ještě pamatuje z mého působení ze Vsetína, oslovují mě, říkají mi „Jurko“, pořád mi někdo nabízí slivovici… Je to pro mě moc příjemné. Snad se za rok zase vrátím.

Reklama

Výběr článků

Načítám