Hlavní obsah

Knižní festival Ostrava otevírá měsíc věnovaný čtenářům

Novinky, Marcela Stehlíková

Nejen knihkupci a nakladatelé, ale také knihovny jsou již léta významnou součástí dříve Knižního veletrhu Ostrava, nyní Knižního festivalu Ostrava 2020. A jejich expozice nebývají nikdy nudné. Letos zaujali návštěvníky interaktivní hrou Uč se moudrým býti!

Foto: Marcela Stehlíková
Článek

Ve dnech 28. a 29. února se představí v expozici v přízemí zábavnou a edukační hrou pět organizací zajišťujících vzdělanost Ostravanů: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, Univerzitní knihovna OU, knihovna Ostravského muzea, Městská galerie pro současné umění Plato a hlavní organizátor projektu Knihovna města Ostravy.

Hned u vstupu vítá návštěvníky J. A. Komenský a po obvyklé společné momentce (kdy se vám podaří fotka s "pravým" Komenským?) vysvětlí herní plán, který nabídne pět zastavení se záludnými otázkami. Kdo uspěje (zatím všichni), získá knihu z projektu "Druhý život knih". Jedná se o pěkné, ale vyřazené knihy, které tak najdou svou novou cestu ke čtenáři.

Každá organizace originálním způsobem spojí dvě informace - lásku ke čtení a odkaz jednoho z největších českých myslitelů, filosofů a spisovatelů - J. A. Komenského, který byl současně jediným tvůrcem originální, filosoficky ukotvené pedagogické soustavy v českých zemích.

Na Knižním festivalu v Ostravě knihovny opět zábavným způsobem připomněly, že již dávno nejsou pouze výdejnami knih, ale staly se nedílnou součástí celoživotního vzdělávání ve svých regionech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám