Hlavní obsah

Klub Atlantik hostí výstavu Marcela Zušky nazvanou Dovolte, abych se představil

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava mladého umělce nazvaná Dovolte, abych se představil... je k vidění v Klubu Atlantik v Ostravě. Vystavuje zde Marcel Zuška, který v Atlantiku představuje své fotografie, obrazy, grafiky a básně.

Foto: Josef Zajíc

Marcel Zuška: Foto: zelené téma Klub Atlantik v Ostravě

Článek

Klub Atlantik hostí zmíněnou výstavu od 4. do 21. prosince. Marcel Zuška, mezi horolezci zvaný Maky, zde vystavuje počítačově upravené fotografie, které jak sám říká, tvořil, aby dílo vyjadřovalo jeho nálady a pocity v tom pravém okamžiku. Základem jsou fotografie starých zrezivělých plechů, na kterých rez a zub času zanechal stopy. Vyfotil je a upravoval k obrazu svému. Fotografické obrazy jsou abstraktní a vyjadřují jeho nálady a pocity. Nechává ovšem na divákovi, aby i on se vžil do obrazu a udělal si svůj vlastní dojem.

Náměty obrazů, které současně vystavuje, vyjadřují nějaký úsek dějin a událostí, které vyjádřené malbou chce zkritizovat. Vedle obrazů a fotografií jsou umístěny jeho básně. Básně tvoří podle nálady a momentálního rozpoložení. Napsané básně nijak ve svých prvopočátcích nesouvisely s náměty obrazů a fotografií. Při instalaci výstavy je umístil do sousedství obrazů či fotografií, se kterými nálada a obsah básně aspoň vzdáleně vytváří společnou myšlenku.

Autor je výborný sportovec. Aktivně se angažuje v horolezectví a extrémních sportech.

Kudy do klubu?

Do Klubu Atlantik v Ostravě se lze dostat vcelku jednoduše. Je třeba vystoupit z tramvaje na zastávce MHD Elektra směr Hlavní nádraží. Dostat se vpravo na ulici Československých legií. Jít rovně. Po pravé straně je parkoviště u Basiliky Božského spasitele. Po levé straně je divadlo Jiřího Myrona. Těsně za Filozofickou fakultou OU sídlí v č. p. 7 Klub Atlantik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám