Hlavní obsah

Když je v Praze abnormální hic, jezdíme se koupat do Chrustenic

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to daleko, po dálnici směrem na Beroun, odbočí se v Loděnici, potom pár kilometrů a jste u rekreačního zařízení Caravan Camp Valek. Částečně stromy zastíněná koupaliště se zdrojem vody je studna v kombinaci s vodovodem.

Foto: Vratislav Konečný

Přední část bazénu je mělká a vhodná pro děti.

Článek

Voda čistá, příjemná, osvěží. K dispozici je travnatá plocha na opalování a veškeré zázemí - minitobogán, dvě otočky a jste pod hladinou, skluzavka, herna, kulečník, stolní tenis, dětský koutek) včetně občerstvení a restaurace. Velikost koupaliště je 65 krát 25 metrů. Občerstvení je podáváno formou bufetu, konzumovat můžete na zahrádce. Ceny normální, nápoje vychlazené. Není to přeplněno, koupaliště si kromě místních našlo stálou klientelu.

Chrustenická plovárna má i pěkné okolí, údolí Kačáku je příjemnou destinací.

Důlním vláčkem do podzemí

Méně známé je chrustenické podzemí. Jeden z největších železnorudných dolů západně od Prahy má otevřenou o víkendech od června do září otevřenou expozici, v délce téměř 600 metrů.

Důlním vláčkem se projedete po části chodeb dolu, který měl 84 pater a sahal do hloubky 426 metrů. Během více než sta let těžby (1861 - 1965) se z něj vyvezlo na 8 miliónů tun rudy. Otevřeno je od 10 do 15 hodin.

Natáčela se tu část seriálu Zdivočelá země.

Reklama

Výběr článků

Načítám