Hlavní obsah

Karvinští atleti bojují ve druhé lize

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletický klub TJ Jäkl Karviná vstoupil do nové sezóny soutěže družstev, tentokrát v druhé lize, skupina E. Po loňském sestupu z první ligy měl klub ambice znovu se vrátit zpět. Teď už je však jasné, že svůj cíl nesplní. Po 3 kolech je celkově třetí s výrazným bodovým odstupem na první Havířov.

Foto: Ondřej Sikora

Karvinští atleti na soutěži družstev

Článek

Karvinští atleti ve výrazně oslabené sestavě nedokáží vzdorovat havířovské převaze a bojují s týmem z Ostravy-Poruby o druhé místo. V soutěžích družstev může soutěžit až dvacet tři závodníků za tým, ovšem karvinských jezdí v průměru deset, a to se ještě opírají o výkony hostujících závodníků.

Za družstvo soutěží převážně závodníci mládežnických kategorií. „Trápí nás počet zúčastněných závodníků. Zejména starší členové se omlouvají ze zdravotních, nebo studijních důvodů. To výrazně oslabuje mužstvo,“ uvedl předseda klubu a zároveň jeden z nejúspěšnějších atletů Michal Broda.

Ukazuje se, že síla karvinských atletů spočívá v bězích, ve kterých se umisťují na předních příčkách. To se potvrdilo i na prvním kole soutěže 16. května v Šumperku. Karvinští vyrazili k úvodu sezóny v jedenáctičlenné sestavě. Podařilo se jim vybojovat třetí místo, protože všichni členové družstva přispěli velkých bodovým ziskem.

Ve větrném druhém kole v Hranicích 30. května bodovalo všech devět zúčastněných atletů. Nakonec z toho bylo konečné druhé místo. Ve všech hladkých bězích se umístil karvinský atlet nejhůře na druhém místě. Naopak zaostávají v technických disciplínách. Na vině jsou tréninkové podmínky. V Karviné totiž chybí atletický stadion, kde by mohli závodníci pilovat technické disciplíny.

Třetí kolo se konalo 13. června opět v Hranicích. Zúčastnilo se ho deset atletů z Karviné. V nesmírně teplém počasí obsadili třetí místo, což je v celkovém pořadí posunulo na třetí místo za porubské atlety.

Poslední kolo soutěže se bude konat v Třinci v sobotu 5. září. Předseda klubu Michal Broda doufá, že se všichni závodníci uzdraví a karvinská atletika vyrazí k závodům v hojném počtu a bude bojovat o vítězství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám