Hlavní obsah

Karvinský dopravce si pořídil šest nových autobusů

Novinky, Michal Birkáš

ČSAD Karviná před Vánoci obnovila část své flotily autobusů, zajišťujících městskou hromadnou dopravu. Šest nových plynových autobusů modelu Urbanway od tuzemského výrobce IVECO bylo představeno 19. prosince v areálu autobusového nádraží v Karviné.

Foto: Michal Birkáš
Článek

Prezentace proběhla za účasti zástupců města Karviné - náměstků primátora Ing. Jana Wolfa a Ing. Lukáše Raszyka.

Nízkopodlažní autobusy Urbanway jsou speciálně navrženy pro hromadnou dopravu v městských oblastech. Cestující ocení nižší hlučnost, dostatek prostoru v interiéru, informační LCD panely či USB nabíjecí doky pro přenosná zařízení. Samozřejmostí výbavy je pak sklopná plošina pro vozíčkáře či akustický systém hlášení pro slabozraké a nevidomé.

Městská hromadná doprava v Karviné je kompletně zajišťována nízkopodlažními autobusy. Zařazením šestice nových plynových vozidel podíl autobusů s pohonem na CNG v rámci sítě MHD Karviná přesáhl 50 procent.

Dopravní skupina 3CSAD nákupy dalších autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn upevňuje svou pozici CNG leadra, kdy z 1120 CNG autobusů v České republice provozuje celkem 190 ks vozidel, což představuje 17procentní podíl.

Nové ekologické celonízkopodlažní autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn ČSAD Karviná pořídila v rámci dotačního projektu ITI - Pořízení nízkoemisních a bezemisních vozidel pro MHD Karviná a MHD Orlová. Z dotace bude pořízeno celkem 10 autobusů - 7 CNG autobusů a 1 bezemisní elektrobus pro MHD Karviná a 2 CNG autobusy pro MHD Orlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám