Hlavní obsah

Karvinské gymnázium má novou tělocvičnu

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní sportoviště vhodné pro basketbal, tenis, badminton, volejbal či florbal, začalo od pondělí 2. listopadu sloužit studentům karvinského gymnázia. V tento den bylo sportoviště slavnostně otevřeno.

Foto: Milan Haluška
Článek

Původní technicky nevyhovující budova s nedostatečnou kapacitou byla zbourána a na jejím místě vyrostlo nové moderní sportoviště.

„Stavbu nové budovy za zhruba 40 miliónů korun spolufinancoval Moravskoslezský kraj jedenácti milióny, zbytek pokryly evropské finance. Těší mě, že jsme pomohli vytvořit další zázemí pro sportovní vyžití a aktivní trávení volného času dětí, mládeže i dospělých,“ uvedl hejtman kraje Miroslav Novák, který se osobně ujal slavnostního přestřižení pásky.

Nové sportoviště disponuje hrací plochou s rozměry 38 x 24 m, součástí je také kompletní sociální zázemí a dvě vybavené odborné učebny pro výuku teorie v rámci tělesné výchovy.

„Otevření nové tělocvičny gymnázia je významným krokem nejen ke zkvalitnění výuky tělesné výchovy, ale i důležitým impulsem ke zvyšování zdatnosti žáků a k rozvoji jejich zájmových a pohybových aktivit,“ uzavřel Bohumil Vévoda, ředitel Gymnázia Karviná s tím, že tělocvičnu mohou využívat i sportovní kluby.

Reklama

Výběr článků

Načítám