Hlavní obsah

Karviná kupuje ubytovnu Kosmos, nově bude sloužit mladým rodinám a seniorům

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinští zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání schválili koupi jedné z větších ubytoven v centru města – Kosmos. Město ji chce zrekonstruovat a proměnit na bydlení pro mladé rodiny a seniory.

Foto: Milan Haluška
Článek

„Plníme tak jeden z našich slibů z loňska, koupíme ubytovnu a tím vyřešíme jeden z problémů, který trápí lidi poblíž samotného centra města,“ uvedl primátor města Tomáš Hanzel s tím, že koupit, opravit a užitečně využívat budovu například pro bydlení seniorů je jediná dobrá cesta.

Město podle něj nyní předpokládá asi roční přechodné období, kdy zůstanou zachovány stávající nájemní smlouvy, nechá se zpracovat projekt a budou se hledat dotace. Samotná rekonstrukce by tedy mohla začít nejdříve za rok.

„Podařilo se nám dojednat snížení ceny o více než 4 milióny oproti znaleckému posudku. Kupujeme za 30,88 miliónu korun, posudek zněl na 35 miliónů,“ doplnil náměstek primátora Jan Wolf (ČSSD).

Senioři například čekají v Karviné na bydlení v malých bytech v pěti městských domech několik let (město má asi 500 takových bytů a dnes tisícovku žádostí v pořadníku). Další možností jsou malé byty pro mladší lidi a rodiny s dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám