Hlavní obsah

Karlštejn, Konopiště a Křivoklát zahajují sezónu s novým společným projektem

Novinky, Lukáš Kunst

Již o víkendu 28. a 29. března 2015 zahajují tři středočeské památky – Karlštejn, Křivoklát a Konopiště letošní sezónu. Nejenom že otevírají brány společně, ale zároveň spouštějí nový projekt 3K, v rámci kterého nabízejí prvním víkendovým návštěvníkům na základní prohlídkové trase i 50procentní vstupné.

Foto: Národní památkový ústav

Hrad Karlštejn

Článek

Karlštejn, Konopiště a Křivoklát si každoročně prohlédne na 500 000 návštěvníků. Patři tak k našim nejnavštěvovanějším památkám ve správě Národního památkového ústavu. Správy těchto národních kulturních památek se dohodly na spuštění dlouho zamýšleného projektu 3K, jenž by měl přinést návštěvníkům spoustu zajímavých akcí, spojujících 3K - Karlštejn, Konopiště a Křivoklát.

První ze společných nabídek projektu 3K je možnost získat o tomto víkendu 50procentní slevu na základní prohlídkovou trasu Konopiště, Křivoklátu, nebo Karlštejna, pokud si na jedné z těchto památek návštěvníci zakoupí vstupenku za běžné vstupné a tuto vstupenku pak předloží během víkendu na jednom z dalších 3K. Nabízí se tak možnost návštěvy všech 3K během jediného víkendu za 1x plné vstupné a 2x 50% sleva.

Podle kastelánky zámku Konopiště Jany Sedláčkové je toho ale mnohem víc, co se během celého roku v rámci projektu 3K připravuje. Zájemci se tak mohou těšit třeba na společné prohlídky všech tří kastelánů, na kontinuální prohlídky věží v rámci 3K, besedy, promítání a mnoho dalšího.

„Na Křivoklátě zahájíme v sobotu sezónu v 9:30 slavnostními fanfárami trubačů a knížecí pár zde osobně přivítá první návštěvníky. Slavnostní fanfáry pak budou na Křivoklátě znít v průběhu dne ještě několikrát,” uvedl kastelán Křivoklátu Petr Slabý.

V rámci projektu 3K nabízí hrad Karlštejn v tomto období Soukromé a reprezentační prostory císaře Karla IV., zámek Konopiště pak Zámecké salony jižního křídla na Křivoklátě můžete vidět trasu Gotické paláce.

„Karlštejn může nabídnout pouze I. prohlídkový okruh, protože z klimatických důvodů a kvůli ochraně interiéru Kaple sv. Kříže nemůžeme bohužel zahájit návštěvní provoz v této unikátní svatyni dříve než 1. května,” vysvětlil kastelán Karlštejna Jaromír Kubů.

Na Křivoklátě a na Konopišti jsou přístupné také další prohlídkové okruhy, které je možné navštívit mimo projekt 3K.

Reklama

Výběr článků

Načítám