Hlavní obsah

Kapela Točílas slaví advent ve studiu

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústecké hudební těleso Točílas se na první advent zavřelo do studia, aby svým fanouškům dalo pod stromeček nové CD.

Foto: Petr Štrympl
Článek

Po dvou letech od vydání CD Restaurant Vrahožily se kapela Točílas opět odebrala do útrob studia Macac Českého rozhlasu v Ústí nad Labem, aby natočila v pořadí již čtvrté album.

Kapelník, kytarista, jeden z vokalistů a hlavní manager kapely Hellmut Klüschke mi prozradil: „Bude tam jedenáct nových skladeb, na některých pracujeme vlastně už skoro celý dva roky od vydání poslední placky. Dost z nich fanoušci už znají z koncertů, ale teď ve studiu možná dostanou trochu novou tvář. Některý texty i já teprve tady slyším poprvé.“

Hudebně bude toto CD dost rozmanité, Točílas samozřejmě zůstává věrna svému osobitému stylu, ale v jednotlivých skladbách lze určit prvky metalu, popu, rapu, nebo country, možná i dalších jiných směrů hudby.

Musím říct, že na textech se hoši obzvlášť vyřádili. Pro inspiraci jen pár názvů skladeb - Hovnocuc, Kabrňák Tlustej Tyrolák, Lidičky nebo Lidojed Péťa.

Ať už práce na CD dopadnou jakkoliv, křtít se bude 18. prosince v rámci festivalu Make Up Down.

Nejbližší možnost poslechnout si pár ukázek je 11. prosince na narozeninových oslavách Ústecké legendy Ferit v BLUE CAFE v Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám