Hlavní obsah

Junioři futsalového klubu INDOSS Plzeň vybojovali na mistrovství ČR třetí místo

Novinky, Miroslav Knotek

Juniorka futsalového klubu INDOSS Plzeň do 17 let získala na Final Four bronzové medaile a je třetí nejlepší v České republice.

Foto: Michael Sinkule
Článek

V prvním zápase U-17 prohrála 1:4 s Chrudimí. „Obhájce titulu nás přehrál. Z mého pohledu pro nás velmi smolný zápas. Rychlá první inkasovaná branka, zranění brankáře a potom další nešťastný třetí gól. To zřejmě rozhodlo. V druhém poločase jsme měli převahu, ale tým už se z toho neprobral,” uvedl trenér Michael Sinkule.

Plzeňský tým se však nabudil na boj o bronz. Se Slávií Praha neměl před tímto zápasem INDOSS dobrou bilanci. Obě dvě utkání v základních kolech prohrál 0:2 a 1:3, a také celkově před finálovým turnajem postoupili Plzeňáci za družstvem Slávie. I přes hektický závěr tým Plzně zápas zvládl a vyhrál 3:2 a stal se třetím nejlepším celkem v republice a nejlepším ze západní skupiny 1. juniorské ligy. 

Vítězem kategorie se nakonec stala Chrudim, která vyhrála nad Helasem Brno 1:0. Jedním z nejlepších hráčů finálového turnaje byl vyhlášen brankář Plzně Lukáš Němec.

„Zasloužil si to určitě za svůj boj s bolestí po zranění v prvním zápase a dochytání semifinále i zápasu o třetí místo. Nakonec předvedl několik fantastických zákroků a tím pomohl k bronzu. Samozřejmě i ostatní mají velký podíl na zisku tohoto kovu. Všem hráčům a realizačnímu týmu moc děkuji za skvělou práci,” řekl Michael Sinkule. 

Pravděpodobně budou někteří hráči Plzně vybíráni i do přípravy reprezentačního celku ČR do 19 let. Velkou šanci mají Patrik Šmídl, Bronislav Buchta, Karel Rozboud a Lukáš Němec.  

A jaké má trenér po všem dojmy k celé sezóně a postupu na Final Four? 

Jsem spokojený. Cíl bylo postup na Final Four. To se zvládlo. Medaile je výsledkem skvělé práce všech. Pořád si promítám prohraný zápas s Chrudimí a myslím si, že jsme mohli klidně vyhrát. Je to však sport a vyhrává jen jeden. Velké obavy jsem měl z Lukáše Němce, který se zranil. Na finálový turnaj jsme přijeli bez druhého brankáře, který má zranění nohy. Nyní již mohu prozradit, že jsme měli i další zranění, která zlobila naše hráče. Buchta hrál se nataženým tříslem a Šmídl se zlomenými zánártními kůstkami. Pokud bych neměl tyto dva do hry tak bychom měli velké oslabení. Znovu se dokázalo, že Plzeň v juniorech pracuje dobře.   

Co byste chtěl vyzvednout po finálovém turnaji?

Určitě to, že to tým nezabalil po prohře s Chrudimí a udělal maximum pro tu bronzovou medaili. Pochvalu zaslouží i organizátoři turnaje za přípravu a připravenost. Do Chrudimi samozřejmě posílám gratulace k titulu. Také mě moc těší osobní ocenění starostou MO Plzeň 3 Radislavem Neubauerem, který náš tým před odjezdem na republikové mistrovství podpořil a poděkoval nám za příkladnou reprezentaci MO Plzeň 3 a města Plzně. Měl z našeho úspěchu upřímnou radost.

Sestava týmu: Němec, Rozboud, Buchta, Šmídl, Šmůla, Tichý, Fakan, Milfort, Trojovský, Schleis, Karásek, Karásek, Ulčík, Dolejš.

Vedoucí týmu: Michal Repka, Daniel Forghieri

Trenér týmu: Michael Sinkule

Reklama

Výběr článků

Načítám