Hlavní obsah

Juicy z Mikulova vybojovala na Voříškiádě stříbro

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amfiteátr v Mikulově patřil druhou májovou neděli psíkům všech ras. Konal se tam totiž druhý ročník obnovené Voříškiády.

Foto: archiv 7 DNÍ

Zlatý, stříbrný a bronzový "voříšek" se svými paničkami.

Článek

Rozhovor páníčků s moderátorem, ukázka poslušnosti, dovednosti a jednoduchá překážková dráha s kužely, tunelem a přeskakováním. Takové byly disciplíny, ve kterých se utkalo jedenáct psích soutěžících. Porota se přitom jednohlasně shodla na vítězi. Jedničkou Vořískiády se letos stal pětiletý pudl Spaik. Doprovázela ho Žaneta Háková z Pohořelic.

„Druhé místo si zasloužila devítiměsíční chundelatá fenka z útulku jménem Juicy s majitelkou Luckou Liďákovou a bronz z loňského roku obhájily Blanka Kročilová s fenou Majou, všechny z Mikulova,“ představila oceněné organizátorka Monika Hatlapatková.

O zábavu přitom mělo postaráno i publikum. Děti se chopily kříd a malovaly podobizny čtyřnohých chlupáčů, s překážkovou dráhou a vycvičenými pejsky se představily Agility Hustopeče a zahrála kapela Denwer. Diváci taky zvolili psího sympaťáka. Titul získal nejmladší soutěžící, tříměsíční štěně Čert.

„Všichni pejsci si odnesli dobroty a ceny, na které přispěla Restaurace Slovácká, Nadace Vodafone ČR a Nadace VIA v rámci programu ČSOB a Poštovní spořitelna pro podporu regionů. Za spolupráci děkujeme také Mikulovské rozvojové, Sylvě Chludilové a doktoru Jiřímu Krabuičkovi mladšímu. Těšíme se na shledání se všemi šikovnými pejsky zase za rok,“ rozloučila se Jiřina Falková za sdružení 7 DNÍ, které klání pořádalo.

Fotogalerie z akce je k vidění na www.7dni-mikulov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám