Hlavní obsah

Judisté Horákovi přivezli medaile z mistrovství ČR

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sourozenci Horákovi z Veltrub se zúčastnili mistrovství České republiky v judu mužů a žen. "Bronzový" Michal přivezl cenný kov pro USK Praha a "zlatá" Jana se prala za oddíl PSK Hradec Králové. Turnaj se konal v Jičíně v sobotu 6. listopadu.

Foto: Jana Horáková

Michal Horák 3.místo na MČR mužů v judu

Článek

Nejprve do bojů zasáhl Michal v kategorii do 90 kg. K prvnímu zápasu nastoupil s Janem Tomkem z Hradce Králové, který se pyšní svým bleskovým chvatem tai-otoši. Minutu do konce Michal zúročil svůj tvrdě vytrénovaný chvat sei-naga. Rozhodčí ohodnotili tento hod bodem wazary. Poté Michal přešel na takticko-pasivní způsob boje a své vedení i vítězství si udržel.

V druhém zápase Michal nastoupil proti Martinu Hovorkovi z Olomouce. Po několika nepovedených pokusů o strh se dokonce Michal ocitl v držení, ale rychle se z něj vyprostil a stihl tak ještě zápas vyhrát hodem na wazary

Ve třetím zápase se utkal s Alexandrem Jurečkou z Havířova. Zápas byl vyrovnaný a žádný z judistů nemohl dokončit svůj chvat do bodované pozice. Po uplynutí časového limitu muselo o vítězi rozhodnout golden score (náhlá smrt). To nabízelo mnoho hodů, ale bohužel ani jeden nebyl rozhodčími uznám, až do chvíle, kdy Jurečka rozhodl hodem na yuko a Michalovi se tak uzavřela cesta ke zlatu

Tímto Michal propadl k zápasu o třetí místo proti Marcelu Frenštatskému z Havířova. Po minutě vyrovnaného boje se oba judisté ocitli na zemi. Zde byl Michal pohotovější a ihned reagoval nasazeným držením. Udržel svého soupeře 25 vteřin a mohl se radovat z bronzové medaile.

Jeho sestra Jana se utkala ve váze nad 78 kg. V prvním utkání nastoupila proti Naďě Longinové z Jičína. Zápas Jana vyhrála na ipon v prvních 15 vteřinách na svůj nejoblíbenejší chvat sumi-gaeši.

Ke druhému zápasu Jana nastoupila proti Aleně Brabcové z Teplic. I zde Jana vyhrála hodem na čistá záda ihned z prvního úchopu, tentokrát na hod soto-maki-komi.

V třetím zápase se utkala s Janou Konečkovou z Tvrdonic, kde opět Horáková nezaváhala a v prvních vteřinách skórovala hodem na ipon

Ve čtvrtém duelu nastoupila proti své dlouholeté rivalce Ivetě Kordíkové z Liberce. Jana nezklamala ani v tomto zápase a zvítězila opět na chvat sumi-gaeši již v první minutě utkání.

Jana tak suveréně vyhrála všechny své zápasy daleko před vypršením časového limutu a mohla se tak radovat z titulu mistryně ČR pro rok 2010

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám