Hlavní obsah

Jubilejní třicátý ročník Běhu na Lysou horu přilákal účastníky i z Norska

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ideálním běžeckém počasí se uskutečnil v sobotu 25. července Běh na Lysou horu, který byl veden jako mistrovství Moravy a Slezska. Kromě tradičních účastníků z Česka a Polska se běhu zúčastnil také závodník z Norska. Vyhrál Tomáš Blaha z Kroměříže v čase 38:02. Závod pořádal TJ Jäkl Karviná.

Foto: Ondřej Sikora

Dětských běhů se zúčastnila rekordní účast

Článek

Tradiční závod v délce 8,4 kilometru s převýšením 704 metrů přilákal jak zahraniční závodníky, tak i domácí běžeckou špičkou v čele s vítězným Blahou a maratoncem Petrem Pechkem, kteří také skončili na prvních dvou místech.

„Závod může sloužit jako ideální trénink v letním přípravném období, proto si myslím, že se běhu zúčastnili tito špičkový čeští závodníci,“ prozradil hlavní organizátor Michal Broda. Ještě na občerstvovací stanici dva kilometry před cílem vedl Pechek, ovšem do závěrečné části si nechal více sil Blaha a zvítězil o dvacet sedm vteřin.

Celkovou účast ovlivnil silný déšť, který zasáhl Krásnou před během dětí. „Myslím si, že počet závodníků ovlivnil déšť. I když na hlavní závod už bylo počasí ideální, mnohé zájemce to odradilo,“ uvedl Broda. I tak se na start postavilo přes sto závodníků. Součástí běhu bylo i mistrovství Moravy a Slezska, které ovládl celkový vítěz běhu kroměřížský Blaha.

Rekordní účast přinesly dětské běhy. Těm předcházel silný déšť, který ovšem radost z běhání dětem nevzal. Hodinu před startem hlavního závodu se vydali na 8,4 kilometru dlouhou trať závodníci nordic walking. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám