Hlavní obsah

Jubilejní 10. happening Čekání na tramvaj se v Berouně uskuteční virtuálně

Novinky, Patrik Pařízek

Skupina nadšenců v historických kostýmech se již deset let schází 8. května od 14:00 na berounském náměstí, aby přivítali první tramvaj. Letos se však účastníci musí setkat virtuálně, prostřednictvím videa.

Foto: Patrik Pařízek

Výprava za tramvají vychází pravidelně od berounského muzea

Článek

Roku 1904 vydal berounský knihkupec Václav Anthony pohlednici s futuristickou vizí města Beroun v budoucnosti. Představa byla velmi svérázná. Napříč náměstím byla položena trať, na ní dvě tramvaje a plno zvědavců.

Ne vždy se musí futuristické předpovědi vydařit. Nemusíme se tím ale trápit a můžeme to využít jako podnět pro netradiční setkání. Proč nesplnit sen našich dědečků a babiček aspoň na jeden den?

Happening se poprvé udál v komorním počtu v roce 2011. Každý ročník obohatil i vzácný hudební nástroj - píšťalový mechanický flašinet. Z jednorázové akce vznikla tradice a brzi si ji oblíbilo množství účastníků. Právě letošní ročník je jubilejní desátý. Zhlédnout jej lze přesně 8. 5. od 14:00 pod tímto odkazem.

Organizátoři uvítají, pokud se chatu zúčastní zájemci v dobovém oblečení, se starými zavazadly nebo dalšími rekvizitami. Fotografie, jak se vám čekalo, můžete zaslat na produkce@muzeum-beroun.cz nebo prostřednictvím skupiny na Facebooku. Přehled všech ročníků naleznete na stránkách pořadatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám