Hlavní obsah

Jsou Beskydy zajímavým místem k prožití letní dovolené?

Novinky, Monika Konvičná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydy jsou hory jako každé jiné. Tuto odpověď uslyšíte pravděpodobně od těch, kteří Beskydy neznají. Kdo však Beskydy někdy navštívil, bude oponovat, že Beskydy jsou trochu jiné hory a jako argument zcela jistě uvede některou z TOP atraktivit tohoto regionu. Které to jsou?

Foto: fotobanka: DM turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s.
Článek

Beskydy nabízejí celou řadu zvláštností, které nikde jinde nenajdete. Je to například Rožnovský Skanzen, druhé nevětší muzeum v přírodě na světě, ukazující valašskou kulturu a život valachů z období před 300 lety.

Ale také Muzeum automobilů Tatra v Kopřivnici, ilustrující celosvětově uznávaný um a fortel českých řemeslníků a konstruktérů. Rodiče s malými dětmi si přijdou na své například v největším dětském parku v republice v obci Bílá, kde jsou k dispozici desítky dětských atrakcí, či obora s divokými zvířaty.  

Beskydy, to jsou ale především horské vrcholy a turistické cíle. Výstup na Lysou horu, opředenou pověstmi a mýty, nebo na Velký Javorník, jsou odměněny neopakovatelnými výhledy na panorama Beskydských kopců. Kdo v Beskydech byl, tak vám určitě doporučí výlet na Pustevny, kde se nachází jedinečný soubor stylových turistických útulen, socha pohanského boha Radegasta a kde se procházkou dostanete až na bájný Radhošť. Toto místo patří k nejnavštěvovanějším v Beskydech.

Beskydy, to jsou také jedinečné kulturní a historické památky. Při jejich návštěvě vám vytvoří dokonalou iluzi života našich předků, příběhů slavných osobností a beskydských rodáků.

Těmi nejzajímavějšími jsou město Štramberk, s Muzeem Zdeňka Buriana, ilustrátora příběhů pravěkých lovců, nebo městská památková rezervace Nový Jičín, s interaktivní expozicí generála Laudona a muzeem výroby klobouků, kde si můžete toto řemeslo i vyzkoušet. Navštívíte-li hrad Hukvaldy s přilehlou oborou, určitě narazíte na sochu lišky Bystroušky, připomínající zdejší působení hudebního skladatele Leoše Janáčka, nebo na stádo daňků nebo muflonů, kteří jsou zde volně chováni.

Kdo jednou navštíví Beskydy, ten se do nich zamiluje na celý život. Přesvědčte se. 

Reklama

Výběr článků

Načítám