Hlavní obsah

Jednorázové roušky začnou seniorům v Přerově nosit úředníci

• Aktualizováno
Novinky, Redakce Novinky

Na krizové oddělení přerovského magistrátu dorazilo z Olomouckého kraje 8 300 kusů jednorázových roušek, které jsou určeny pro občany.

Foto: Magistrát města Přerova

Celé úterý 7. dubna chystala část úředníků přerovského magistrátu obálky s rouškami pro seniory.

Článek

Jde o první zásilku ze státu, která není určena sociálním či zdravotním službám, ale obyvatelům. Krizový štáb rozhodl, že roušky poputují k té nejzranitelnější části populace – lidem nad 68 let. Distribuce ústenek je naplánována na středu 8. a na čtvrtek 9. dubna.

Úředníci každou roušku, určenou na jedno použití, vložili do obálky – a ta bude v příštích dnech vhozena do schránek seniorům v Přerově a v Předmostí.

„Třicítka zaměstnanců města pak dostane seznamy lidí a ti každému donesou jeden kus roušky. Víme, že senioři mají a nosí látkové roušky, ale chceme, aby měli v záloze i tuto jednorázovou,“ uvedl Tomáš Staněk z krizového oddělení přerovského magistrátu.

Připomněl, že úředníci budou v panelových domech muset zvonit na zvonky, aby se dostali do jednotlivých vchodů – proto vyzývá občany ke spolupráci, ale zároveň je nabádá k opatrnosti a zdůrazňuje, že nikdo z roznášejících nepůjde do bytů.

„Distribuce se nevyhne ani místním částem Čekyně, Dluhonice, Henčlov, Kozlovice, Lověšice, Lýsky, Penčice, Popovice, Újezdec, Vinary a Žeravice. Tam bude roznáška probíhat prostřednictvím předsedů místních částí, kteří si sami zvolí formu distribuce,“ konstatovala vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

Teoreticky mohou předsedové rovněž využít schránky, nebo svolat cílovou skupinu lidí místním rozhlasem či sdělením ve vývěsce.

Reklama

Výběr článků

Načítám