Hlavní obsah

Jazzový kytarista Rudy Linka představí v Kroměříži svou One Man Show

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci letošních oslav Třiceti let sametové revoluce vystoupí v pondělí 18. listopadu v Kroměříži světově uznávaný jazzový kytarista, skladatel a producent Rudy Linka. Akce, kterou pořádá Dům kultury v Kroměříži, začne od 18 hodin v sále Klubu Starý pivovar.

Foto: archiv Česká televize

Česká televizi uvádí už třetí řadu pořadů s Rudym Linkou.

Článek

Rudy Linka předvede svůj originální projekt kombinující mluvené slovo a hudbu, který nazval One Man Show, jehož základním leitmotivem je právě znovunabytá svoboda.

Rudy Linka opustil Československo v roce 1980, aby o několik let později v Bostonu vystudoval Berklee College of Music a soukromě absolvoval i mistrovské lekce u nejlepších světových kytaristů – Johna Scofielda, Jima Halla a Johna Abercrombieho.

V roce 1996 bylo jeho album „Czech It Out“ německým časopisem Jazz Thing Magazine zvoleno jednou z nejlepších nahrávek a v roce 1998 jej čtenáři časopisu Down Beat Magazine zvolili jedním z nejlepších kytaristů. Vystupoval mezi jinými s hudebníky jako je George Mraz, Red Mitchell, Bob Mintzer, John Abercrombie a Gil Goldstein.

Když se po sametové revoluci vrátil, s odstupem, který mu vzdálenost mezi jeho domovem v New Yorku a Prahou nabízí, přivezl do svojí vlasti novou energii dělat věci jinak.

V roce 2005 založil festival Bohemia Jazz Fest, o němž se ve světě se píše jako o události mezinárodního významu. Na festivalové koncerty už pozval desítky nejlepších světových jazzových hudebníků.

Dobře je známý i jeho televizní pořad, který natáčí pro Českou televizi a který se dočkal už třetí řady, ale v posledních letech vystoupí i v dalších hudebně-zábavných pořadech.

V letošním roce se respektovaný jazzový hudebník Rudy Linka vydává mezi diváky po celé republice sám se svou stand-up show, jež s lehkostí a humorem představuje všechny aspekty jeho tvůrčí a osobní stránky.

Předprodej vstupenek od 11. září na pokladnách Domu kultury v Kroměříži a online.

Reklama

Výběr článků

Načítám