Hlavní obsah

Jazzový festival v Českých Budějovicích napíše sedmé pokračování

Novinky, Vlaďka Mrázková Hollová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi jazzovou hudbu? Milujete festivaly a jejich úžasnou atmosféru? V tom případě si nenechte ujít již sedmý ročník jazzového festivalu Bohemia JazzFest, který se koná 21. července na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Foto: Vlaďka Mrázková Hollová

Jack Cannon Blues Band (2011)

Článek

Tento jazzový festival se stal v poměrně krátkém čase jedním z nejnavštěvovanějších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě. Časopis Downbeat ho dokonce uvádí  jako jednu z nejvýznamnějších světových kulturních akcí.

Festival založil v roce 2005 jazzový hudebník a kytarista Rudy Linka, který měl touhu uvést do popředí a představit světový jazz na špičkové úrovni v České republice. Za to mu patří veliký dík, neboť tento každoroční kulturní zážitek přitahuje stále více a více lidí. Vzhledem k tomu, že tento festival je zcela zdarma, najdou se i tací, kteří tuto hudbu nikdy nevyhledávali, a přesto je atmosféra vtáhne do centra dění.

V letošním roce se festivalu v stotisícové jihočeské metropoli zúčastní vítězná kapela JazzPrix 2010 Blue.Break., dále pak jedna ze současných nejlepších dánských jazzových vokalistek Sinne Eeg. Nezapomenutelný poslechový zážitek jistě přinesou i saxofonista Joe Lovano a trumpetista Dave Douglas.  

Reklama

Výběr článků

Načítám