Hlavní obsah

Jazzová zpěvačka Veronika Harcsa a kapela EF zahrají v Šachmatu

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzová zpěvačka Veronika Harcsa (30 let) z Maďarska má ve své věku rozběhnutou velmi slibnou kariéru nejen doma, ale i v zahraničí. Své umění předvede v pátek 6. prosince také ve Zlíně. Se svým doprovodem vystoupí od 20:00 hodin v klubu Šachmat ve 14|15 Baťově institutu.

Foto: Glodi Balazs (http://harcsaveronika.hu/)

Veronika Harcsa

Článek

Během večera zahraje i zlínská kapela EF, jejíž instrumentální tvorba je obohacena jazzem.

Promovaná zpěváčka na Lisztově akademii hudby, Veronika Harcsa, už stihla úspěšné umístění svých předchozích alb v japonských žebříčcích, platinové jazzové album a titul Maďarské jazzové album roku za její druhé album You Don’t Know It’s You.

Pravidelně spolupracuje s italským kytaristou a producentem Nicolou Contem. Album Lámpafény (Světlo lampy) je jejím prvním albem zpívaném v maďarském jazyce. Spolu se svým jazzovým kvartetem v jedenácti skladbách překrásně zhudebňuje poezii významných maďarských básníků 20. století. Veronika hraje nádherné, komorní (a zároveň nejen jazzově, ale i rockově plnokrevné) koncerty též jen v duu, společně s kytaristou Bálintem Gyemantem.

Zlínskou kapelu EF tvoří hudbeníci: Rys Ostrovid/key, Zeb Utrecht Belzedech/bg, Džudžu Sokolník/g, Waran Kormorán/dr. Společně hrají shluky tónů v různých časových intervalech a jiné melodie záhadné, čímž v leckom mohou vyvolávat pocity větší či menší blaženosti.

Kavárna a klub Šachmat se nachází v 15. budově. V nabídce jsou nejrůznější druhy kvalitních vín, více značek piva, drobné občerstvení – jako jsou zákusky nebo panini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám