Hlavní obsah

Jaro ´68 v zahradě brněnské vily Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos si připomínáme „osudové“ osmičkové roky v historii Československa, ať se jedná o rok 1918, 1948 či 1968. A právě na uvolněnou atmosféru jara roku 1968 nás naladí sobotní koncert orchestru The Big 20 v zahradě vily Löw-Beer v Brně.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Koncert v zahradě vily Löw-Beer v Brně

Článek

V sobotu 16. června v 19:30 hodin začne koncert brněnské formace The Big 20 ve vilové zahradě. Orchestr má, jak název napovídá, dvacet členů a umí hrát pořádně nahlas. Poznávacím znamením orchestru jsou červené košile a hrají k poslechu i tanci, a proto bude v zahradě připravené malé pódium.

Repertoár orchestru zahrnuje nejméně 20 nadprůměrných písni a stylově je zaměřen na jump-swing, rock’n’roll, boogie, jive, twist a blues. Na koncertě zazní ale i speciální předělávka Humoresky Antonína Dvořáka.

Po koncertu návštěvníky čeká překvapení – promítání hudebního filmu o slavné anglické glam-rockové kapele Smokie, který režíroval brněnský písničkář a dokumentarista Jiří Vondrák. Zjistíme, jak se původní sestava muzikantů dala dohromady, jak vznikl název kapely a jak vznikla jejich zřejmě nejslavnější píseň Living Next Door To Alice.

Vstupné na koncert činí 280 Kč a prohlídka expozice vily není součástí akce. Naopak návštěvníci mohou zavítat do galerie Celnice a zhlédnou právě probíhající výstavu Proměny Brna II. aneb Brno Napoleonské. Občerstvení zajistí stylová kavárna Celnice v areálu vily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám