Hlavní obsah

Jak uzdravit tělo i duši radili v centru Zdravé Já opravdoví odborníci

Novinky, Hana Halaštová

Co nám tělo sděluje nemocí? Jak se ovlivňují nemocné orgány? Jak si můžeme pomoci sami při léčbě? Jaké prostředky nabízí příroda? I na tyto otázky odpovídali bylinkářka Vanda Vrlová a ing. Miroslav Hrabica ve svých přednáškách.

Foto: Hana Halaštová

Přednáška Od hlavy až k patám - Ing. Hrabica

Článek

Jaro je synonymem pro zrození. Je to období, kdy je potřeba uklidit po zimě a připravit se na nový rok. A co platí v přírodě, platí i pro člověka.

V centru Zdravé Já v Rožnově pod Radhoštěm na toto téma přednášela bylinkářka Vanda Vrlová, která svým posluchačům radila nejen jak tělo na jaře čistit, ale hlavně jak využít sílu jarních bylinek po celý rok. Účastníci besedy Byliny jara mohli dokonce ochutnat směs Devatero kvítí, kterou paní Vrlová přinesla z vlastních zásob.

Vanda Vrlová s centrem Zdravé Já spolupracuje již delší dobu. A kromě besed se účastní i praktického poznávacího výletu do přírody, na kterém se o bylinkách nejen mluví, ale také se sbírají a zpracovávají.

Další zajímavé informace do Rožnova přinesl ing. Miroslav Hrabica. O jeho přednášku Od hlavy až k patám byl velký zájem mezi širokou veřejností. Návštěvníci se dozvěděli, co nám říká nemoc konkrétního orgánu, její souvislosti s dalšími orgány, poznámky a rady k jejímu léčení. Vše bylo podáno humornou formou. Navíc pan Hrabica přivezl i své knihy, které na místě zájemcům podepisoval. 

Že nemoc nepostihuje pouze naše těla, ale často je potřeba uzdravovat i "hlavu", se dnes už ví. Je jen na nás, zda najdeme odvahu a uděláme si "jarní úklid" i ve svých životech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám