Hlavní obsah

Jahody jako polévka či salát? Přesvědčte se ve Velkých Karlovicích

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční zážitek připravil pro všechny gurmány turistický resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Po celý červen se mohou návštěvníci zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna přesvědčit, že jako surovina pro čtyřchodové menu k večeři mohou posloužit i jahody.

Foto: archiv Valachy

Jahody mohou posloužit i jako polévka nebo omáčka k hlavnímu jídlu.

Článek

„Na první pohled se může zdát, že „sladké“ jahody není možné zužitkovat jinak než k přípravě dezertů a moučníků, ale opak je pravdou. Zájemcům ukážeme, že lze připravit i jahodovou polévku – v našem pojetí po studenu a zjemněnou smetanou. Jako předkrm jsme přichystali salát z čerstvého špenátu s ředkvičkami a jahodami a u hlavního jídla – kuřecích prsíček zabalených ve slanině s bramborami – jsou jahody přidány ve formě omáčky. Zážitek završí osvědčená kombinace jahod s mascarpone jako zákusek,“ uvedla vedoucí hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Resort Valachy letos založil novou gurmánskou tradici a každý měsíc přináší degustační menu z jiné suroviny. V květnu jí byl chřest, po červnových jahodách přijdou v ostatních měsících na řadu například ryby, houby či dýně. Červenec bude mimořádně zasvěcen italským specialitám podle receptur „Itala v kuchyni“ Emanuela Ridiho, jenž loni v listopadu při Karlovském gastrofestivalu předvedl své umění právě ve Vyhlídce.

Vyhlídka je jednou z prvních zážitkových restaurací ve Zlínském kraji. Koncept zážitkových restaurací je založen na přípravě pokrmů z čerstvých surovin, které mají zaujmout všechny smysly.

Jídla jsou servírována v klidném intimním prostředí s individuální péčí číšníků a péčí sommeliérů. Novinkou Vyhlídky je možnost ochutnat degustační menu zdarma v den narozenin. Jedinou podmínkou je, že oslavenec přijde v doprovodu minimálně jedné platící osoby. www.lanterna.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám