Článek
„Na první pohled se může zdát, že „sladké“ jahody není možné zužitkovat jinak než k přípravě dezertů a moučníků, ale opak je pravdou. Zájemcům ukážeme, že lze připravit i jahodovou polévku – v našem pojetí po studenu a zjemněnou smetanou. Jako předkrm jsme přichystali salát z čerstvého špenátu s ředkvičkami a jahodami a u hlavního jídla – kuřecích prsíček zabalených ve slanině s bramborami – jsou jahody přidány ve formě omáčky. Zážitek završí osvědčená kombinace jahod s mascarpone jako zákusek,“ uvedla vedoucí hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.
Resort Valachy letos založil novou gurmánskou tradici a každý měsíc přináší degustační menu z jiné suroviny. V květnu jí byl chřest, po červnových jahodách přijdou v ostatních měsících na řadu například ryby, houby či dýně. Červenec bude mimořádně zasvěcen italským specialitám podle receptur „Itala v kuchyni“ Emanuela Ridiho, jenž loni v listopadu při Karlovském gastrofestivalu předvedl své umění právě ve Vyhlídce.
Vyhlídka je jednou z prvních zážitkových restaurací ve Zlínském kraji. Koncept zážitkových restaurací je založen na přípravě pokrmů z čerstvých surovin, které mají zaujmout všechny smysly.
Jídla jsou servírována v klidném intimním prostředí s individuální péčí číšníků a péčí sommeliérů. Novinkou Vyhlídky je možnost ochutnat degustační menu zdarma v den narozenin. Jedinou podmínkou je, že oslavenec přijde v doprovodu minimálně jedné platící osoby. www.lanterna.cz