Hlavní obsah

I přes vrtochy počasí lze příjemně užít léto, například při minigolfu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpověď počasí na měsíc červenec nenabízí parné léto. Co dělat, když se slunce schová za mraky, vyřešila společnost Tepvos v Ústí nad Orlicí nabídkou mnoha příležitostí k pohybu i zábavě, k nimž se úspěšně řadí sportoviště minigolfu, kde si malí i velcí mohou vyzkoušet svoji zručnost i zasoutěžit.

Foto: Stanislava Dvořáková

Parková úprava části areálu aquaparku nabízí malým i velkým přesvědčit se o své zručnosti na 18ti drahách minigolfu.

Článek

V roce 2000 došlo ke zrušení staré plovárny na řece Tiché Orlici a tím i prověření odvahy na skokanských můstcích z výšky 10 a 3 metrů a závodní plavání ve městě přišlo o tuto disciplínu. Jako náhradu Městská společnost Tepvos v tomto místě vybudovala moderní aquapark s mnoha atrakcemi, kdy ztracený pohled z výšky skokanského prkna nahradila dvěma bazény, ke kterým přidala tobogán a skluzavku Kamikadze.

V průběhu let, kdy léto nedoprovází jen parné dny, byl aquapark rozšiřován o další možnosti sportovního vyžití. V roce 2016 v zadní části areálu bylo vybudováno multifunkční hřiště s názvem Hřiště pro všechny s malou horolezeckou stěnou a venkovní posilovnou.

V současné době v nejzazší části rozsáhlého areálu aquaparku v příjemném oddechovém parkovém prostředí se nachází minigolf. Toto sportoviště dává možnost malým i velkým, jednotlivcům i celým rodinám vyzkoušet si svou zručnost, přesnost a vytrvalost. Je také vhodným prostředkem zábavy pro ty, kdo již nezvládají náročnější sportovní výkon.

Ovšem člověk je tvor soutěživý, a tak i tento požadavek sportoviště minigolfu splňuje. Po přátelském zapojení 2 až 4 osob, vyzvednutí hrací karty je možné soutěžit o nejmenší součet úderů na všech 18 drahách.

Hraje se dvoukolově s libovolně voleným pořadím jednotlivých drah. Jsou zde zdánlivě jednoduché, kde lze míček poslat do jamky s jedním úderem, jsou však i zapeklité, jako smyčka nebo šnek, kde ani sebevětší pozornost nestačí a zručnost se možná prokáže až po pátém úderu.

Poslední otázkou tohoto soukromého turnaje zůstává závěrečná odměna. I ta má jednoduché řešení. Při posezení v areálu u nedalekého kiosku spoluhráči vítězi zaplatí jedno chlazené pivo.

Tak lze ukončit jako divák nebo hráč jedno příjemně strávené odpoledne. Mladí pak, kteří si přišli vyzkoušet důvtip a vytrvalost a jsou plni elánu mohou při odchodu přes vedlejší sportovní areál využít venku instalovaného sportovního nářadí a řádně si ještě protáhnout tělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám