Hlavní obsah

I přes vrtochy počasí lze příjemně užít léto, například při minigolfu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Předpověď počasí na měsíc červenec nenabízí parné léto. Co dělat, když se slunce schová za mraky, vyřešila společnost Tepvos v Ústí nad Orlicí nabídkou mnoha příležitostí k pohybu i zábavě, k nimž se úspěšně řadí sportoviště minigolfu, kde si malí i velcí mohou vyzkoušet svoji zručnost i zasoutěžit.

Foto: Stanislava Dvořáková

Parková úprava části areálu aquaparku nabízí malým i velkým přesvědčit se o své zručnosti na 18ti drahách minigolfu.

Článek

V roce 2000 došlo ke zrušení staré plovárny na řece Tiché Orlici a tím i prověření odvahy na skokanských můstcích z výšky 10 a 3 metrů a závodní plavání ve městě přišlo o tuto disciplínu. Jako náhradu Městská společnost Tepvos v tomto místě vybudovala moderní aquapark s mnoha atrakcemi, kdy ztracený pohled z výšky skokanského prkna nahradila dvěma bazény, ke kterým přidala tobogán a skluzavku Kamikadze.

V průběhu let, kdy léto nedoprovází jen parné dny, byl aquapark rozšiřován o další možnosti sportovního vyžití. V roce 2016 v zadní části areálu bylo vybudováno multifunkční hřiště s názvem Hřiště pro všechny s malou horolezeckou stěnou a venkovní posilovnou.

V současné době v nejzazší části rozsáhlého areálu aquaparku v příjemném oddechovém parkovém prostředí se nachází minigolf. Toto sportoviště dává možnost malým i velkým, jednotlivcům i celým rodinám vyzkoušet si svou zručnost, přesnost a vytrvalost. Je také vhodným prostředkem zábavy pro ty, kdo již nezvládají náročnější sportovní výkon.

Ovšem člověk je tvor soutěživý, a tak i tento požadavek sportoviště minigolfu splňuje. Po přátelském zapojení 2 až 4 osob, vyzvednutí hrací karty je možné soutěžit o nejmenší součet úderů na všech 18 drahách.

Hraje se dvoukolově s libovolně voleným pořadím jednotlivých drah. Jsou zde zdánlivě jednoduché, kde lze míček poslat do jamky s jedním úderem, jsou však i zapeklité, jako smyčka nebo šnek, kde ani sebevětší pozornost nestačí a zručnost se možná prokáže až po pátém úderu.

Poslední otázkou tohoto soukromého turnaje zůstává závěrečná odměna. I ta má jednoduché řešení. Při posezení v areálu u nedalekého kiosku spoluhráči vítězi zaplatí jedno chlazené pivo.

Tak lze ukončit jako divák nebo hráč jedno příjemně strávené odpoledne. Mladí pak, kteří si přišli vyzkoušet důvtip a vytrvalost a jsou plni elánu mohou při odchodu přes vedlejší sportovní areál využít venku instalovaného sportovního nářadí a řádně si ještě protáhnout tělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám