Hlavní obsah

Hvězdný Ford Blues Band se představí v jihočeské metropoli

Novinky, Milan Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 2. července vystoupí v rámci svého evropského turné v českobudějovickém klubu Highway 61 legendární americká kapela Ford Blues Band. Jedná se o jediný koncert této formace v České republice.

Foto: Ford Blues Band

Ford Blues Band

Článek

Skupinu založil v osmdesátých letech minulého století bubeník Patrick Ford a navázal tak na předchozí kapely Charles Blues Band a Real Charles Ford Band, kde působil spolu se svými bratry Robbenem Fordem, legendárním kytaristou, a harmonikářem Markem Fordem.

Patrick Ford se na bluesových pódiích pohybuje od konce 60. let a spolupracoval s největšími mistry bluesové hudby, mj. s Muddy Watersem, Charlesem Musselwhitem, Lightning Hopkinsem či Jimmy Witherspoonem. Během let prošla kapela řadou personálních změn. Všechny sestavy ale vždy nabízely originální a silné moderní blues i zvučná jména členů.

Složení: Patrick Ford - bicí, Mark Ford - zpěv, foukací harmonika Volker Strifler - kytara, zpěv Dewayne Pate – basa.

Jako předkapela vystoupí maďarští T. Rogers, finalisté soutěží International Songwriting Competition a International Acoustic Music Awards. V květnu 2008 kapela vystupovala s memphiskou bluesovou legendou Mem Shannonem a v letošním roce kapela vystoupila v Rize na evropském Blues Challange.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám