Hlavní obsah

Hronov zavoní jarem

Novinky, Markéta Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hronovské náměstí i přilehlé předsálí a Sál Josefa Čapka zaplní v neděli 7. dubna prodejci z celé České republiky při tradičních velikonočních trzích.

Foto: Zdeněk Šulc
Článek

Na již tradiční Velikonoční trhy se nám do Hronova přihlásilo na sto prodejců a řemeslníků.

Jen na náměstí bude stát téměř 60 stánků, které návštěvníkům nabídnou široký sortiment s jarní a velikonoční tematikou. Čeká na nás opět celá řada specialit a pochutin. Od velikonočních dekorací z různých materiálů, vonných svíček, mýdel, bižuterie, dřevěných hraček, přes šátky, kabelky, originální oblečení pro děti, koření, perníčky, oříšky, valašské frgály, trdelník, pečené puchýře a prase na rožni až po levandulový stánek, apatyku u Haničky, ajurvédské čaje, sazenice a velikonoční pečivo oblíbené Kvíčerovské pekárny, která na trzích nesmí chybět.

Přímo na Sále J. Čapka se budou prezentovat drobní vystavovatelé a své překrásné výrobky nabídne také Střední škola propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí.

Celý den bude v budově probíhat moderovaný doprovodný program. Na pódiu se vystřídají už tradičně děti z okolních mateřských škol a místních organizací, jako je Dům dětí a mládeže Domino nebo hronovská Základní umělecká škola. V odpoledních hodinách pak Čapkův sál rozezní PRIMA Jazz Band, parta swingových nadšenců regionu Náchodska a Broumovska.

Pro děti máme připravenou dílničku na balkóně, kde si s tetou Šárkou tentokrát vyrobíme veselá velikonoční kuřátka.

Ať už se chystáte nakoupit nebo se jen svátečně naladit, připravit se na svátky jara a potěšit se pohledem na krásné výrobky, všichni jste srdečně zváni.

Více informací na www.kulturahronov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám