Hlavní obsah

Hradozámecká noc na vile Stiassni

Novinky, Petr Svoboda

Vila Stiassni se společně s dalšími třemi brněnskými vilami připojuje k národnímu festivalu Hradozámecká noc 2015. Návštěvníci tak mohou v poslední srpnové neděli navštívit běžně přístupné památky v netradičním čase s netradičním programem.

Foto: Miroslav Zavadil

Vila Stiassni

Článek

Program začne v sobotu 29. srpna v 18 hodin příjezdem manželů Stiassni historickým vozem, který zůstane stát na nádvoří vily. Na návštěvníky dále čekají speciální komentované prohlídky vily – v případě dobrého počasí i s překvapením.

Osvětlena bude více než tříhektarová zahrada, kterou si účastníci akce mohou procházet individuálně. Na lodžii vily pak bude připravena projekce fotografií v několika pásmech, přibližujících stavbu vily, život rodiny Stiassni, provoz budovy coby hotelu pro významné státní návštěvy i poslední památkovou obnovu celého areálu. Konec akce je plánován na 22. hodinu.

Přestože jde už o šestý ročník Hradozámecké noci, poprvé se bude konat v Brně. Navíc se do ní zapojí všechny čtyři veřejnosti přístupné brněnské vily (vila Stiassni, vila Tugendhat, vila Löw-Beer, Jurkovičova vila). Každá z nich nabídne komentované prohlídky společně s dalším programem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám