Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Konopišti představí záliby Františka Ferdinanda

Novinky, Ivana Kvasnicová

Zámek Konopiště o Hradozámecké noci nabídne při večerní a noční prohlídce výběr ze života Františka Ferdinanda d´Este (z tří prohlídkových tras) a otevře i běžně nepřístupné prostory Kronprincu. Na nádvoří bude probíhat ochutnávka středověkého piva z břevnovského pivovaru.

Foto: zámek Konopiště
Článek

O Hradozámecké noci nabídne zámek výběr ze 3 prohlídkových okruhů zaměřený na záliby a vášně arcivévody. Prohlídky a doprovodný program jsou na programu v sobotu 31. srpna od 19 hodin.

 "Letos jsme pro návštěvníky přichystali opět prohlídky zámku v působivé večerní a noční atmosféře. Na výběr jsou tři trasy: první představí Vášně a záliby Františka Ferdinanda d´Este (nejzajímavější části ze všech tří okruhů s poutavým výkladem),” uvedla Mgr. Jana Sedláčková z Národního památkového ústavu v Praze.  

Dalším i trasami jsou Tajemství Kronprincu (nejstarší část zámku s mimořádně otevřenými prostory, kam se jindy návštěvníci nedostanou, s překvapením a tajemným nádechem dob minulých) a Soukromé apartmány (III. zámecký okruh - byt arcivévody a jeho rodiny se vzácnými sbírkovými i soukromými předměty).

„Na návštěvníky čeká i autogramiáda Vítězslavy Klimtové na výstavě lesních skřítků, víl a pohádkových bytostí, kterou v jižním křídle zámku již třetím rokem prezentuje, divadelní představení na jižní terase Promiňte, pane Shakespeare aneb Byl to skřivan od 21:30 hodin, osvětlená Růžová zahrada se skleníky a na nádvoří zazní hudba a bude zde ochutnávka středověkého piva z břevnovského pivovaru," dodala Jana Sedláčková.     

Reklama

Výběr článků

Načítám