Hlavní obsah

Hrad Skála u Přeštic bude hostit historicko-zážitkovou akci, kterou pořádá kmen Gabrétů

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gabréti na hradě Skála – tak se jmenuje akce, která se odehraje v sobotu 8. června na hradě Skála u Přeštic. Akci pořádá kmen Gabrétů v čele s náčelníkem Gabretixem. Srdečně zvána je široká veřejnost.

Foto: foto z archivu Mgr. Michala Tejčka

Gabréti na hradě Skála – tak se jmenuje akce, která proběhne v sobotu 8. června

Článek

Akce začíná v 9.00 hodin a má charakter historicko-zážitkový.

Návštěvník obdrží informace o historii hradu a také o historii kmene šumavských Keltů-Gabrétů. Dostane také mapu hradu a okolí s vyznačením jednotlivých stanovišť a absolventskou listinu, na kterou mu budou potvrzeny všechny splněné úkoly. Na jednotlivých stanovištích si při akci vyzkouší střelecké schopnosti, znalosti o historii a samozřejmě bude také napojen keltským mokem.

Po absolvování akce obdrží další skvělou absolventskou vizitku.

Při akci bude u hradu krčma s jídlem i pitím, stánky se suvenýry a vizitkami Gabrétů, stánek Domu historie Přešticka s vizitkami, turistickými suvenýry i publikacemi, nebude chybět výstava keltských, germánských, římských i vikingských zbraní, zbrojí a předmětů, táborák a mnohé další...

Od 16 hodin je dle zájmu možná bitva o dobytí hradu Skála, kde dospělí a děti stojí proti sobě. Pravidla hry budou oznámeny až na místě.

Na akci je možné přijet již v pátek 7. června (spaní pod hradem ve vlastním stanu nebo spacáku) a odjet v neděli dopoledne. Parkoviště na auta bude pod lesem u obce Radkovice.

Vstupné na akci je 85 korun.

Pro účastníky, kteří nepřijedou autem či nepřijdou z okolí pěšky, bude připraven odvoz z vlakového nádraží Lužany. Odvoz bude také fungovat po ukončení akce. Nutno však objednat předem na tel. 737 375 831.

Na všechny účastníky akce se těší celý kmen Gabrétů. Veškeré informace dostanete u náčelníka Gabretixe na tel. 737 375 831.

Volat můžete každý den od 18.00 do 24.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám