Hlavní obsah

Hrad Buchlov na Štěpána otevře své brány

Novinky, Břetislav Šťasta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hradě Buchlov se v pondělí 26. prosince uskuteční již 5. ročník kulturní akce nazvané Na Štěpána otevřená brána.

Foto: Břetislav Šťasta

gotický hrad Buchlov

Článek

Tradiční sváteční den mohou zájemci strávit netradičně a navštívit gotický hrad Buchlov. Brány hradu se pro veřejnost otevřou v 9.30 a je přichystán bohatý program.

Na prvním nádvoří bude k vidění expozice vánočních stromků, které zdobili žáci z mateřských škol, školních družin, domů dětí a mládeže. Hlavní program bude probíhat na druhém nádvoří, kde mimo jiné budou připraveny speciality z domácí zabijačky - polévka, ovar, prejt, škvarky a spoustu dalších dobrot. Dále bude připraven pro zahřátí vánoční punč, grog nebo čaj z buchlovské lípy.

V hradních prostorách bude k vidění výstava starých vánočních pohlednic, vánočních ozdob a betlémů. A zajímavostí nejen pro filatelisty bude možnost zakoupení speciální poštovní známky s kuponem k akci.

Novinkou letošní štěpánské akce je ochutnávka vín s odborným výkladem sommeliéra. Dále zde bude k vidění živý betlém, chrámový pěveckého sboru Tibi ze Zlína a své umění předvede i mistr cechu kovářského.

Info a podrobný program najdete: zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám