Hlavní obsah

Hráčky amerického fotbalu z týmu Pilsen Angels mají za sebou svůj první turnaj

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. června se v Praze uskutečnil historicky první turnaj ženského amerického fotbalu, kterého se zúčastnily týmy Prague Harpies, Brno Amazons a tým Unicorns složený z Pilsen Angels a Liberec Valkyries.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Turnaj začal v 11 hodin v areálu Na Šancích v Praze Hostivaři. Plzeň a Liberec jsou v ženském fotbale teprve v začátcích budování svých týmů, proto musely spojit své síly a spojit se v jeden tým.

Celý turnaj se hrál podle pravidel halového fotbalu se sedmi hráčkami na hřišti a dvěma třicetiminutovými poločasy. Tým Unicorns na tento turnaj nejel s příliš velkým očekáváním, protože jak Harpyje, tak Amazonky jsou již zkušené a sehrané týmy, kdežto Unicorns složený ze dvou nových týmů je naprostým nováčkem, jehož cílem bylo, aby si hráčky vyzkoušely ostrou hru a rok tvrdého a poctivého trénování zakončily ostrým startem.

Jako první hráli Unicorns proti Brněnským Amazonkám. Již od první chvíle byl na hřišti jasně vidět herní rozdíl, ale holky z Plzně a Liberce bojovaly hodně statečně a Brňankám nedaly zadarmo ani jeden yard. V druhé polovině hry se dokonce několikrát přiblížily k Brněnské end zóně a byly jen pár yardů od touchdownu.

Druhý zápas Harpyjí proti Amazonkám se také ukázal jako jednoznačný. Prague Harpies jsou nejstarším českým týmem a dva roky zkušeností navíc byly na hřišti znát. Ačkoli Amazonky také zahrály velmi dobrý zápas, tak svojí porážku 13:38 odvrátit nedokázaly.

Poslední a nejjednoznačnější zápas byl Unicors proti Harpies. Přestože plzeňsko-liberecké Jednorožkyně na hřišti nechaly úplně všechno a hrály až na doraz, tak vysoké prohře 0:54 nedokázaly zabránit.

Přestože se Jednorožkyním nepodařilo vyhrát ani jeden zápas, tak to od nich byl velice dobrý výkon, který je herně posune zase o něco dál. Zatímco mužských týmu amerického fotbalu je po republice již více než 25, tak ženská verze tohoto krásného sportu je v naší republice teprve v plenkách. Nicméně všichni jim držíme palce a doufáme, že do budoucna bude týmů přibývat a budou se herně zvedat.

Reklama

Výběr článků

Načítám