Hlavní obsah

Hodonínské drakobití aneb co má společného průmyslovka a veslaři

Novinky, Jana Slováková

Učitelé a studenti na jedné lodi, i tak by se dal popsat sobotní závod na dračích lodích v Hodoníně.

Foto: Jana Slováková

Hodonínské drakobití 3.10.2015

Článek

V sobotu 3. října proběhl na řece Moravě 1. ročník otevřeného poháru dračích lodí v Hodoníně - Drakobití pod heslem "Probuďte v sobě draka a budujte týmového ducha!"

Hodonínské drakobití bylo otevřeno pro posádky z řad veřejnosti i firemní týmy. Závod pořádal Veslařský klub Hodonín a jel se na 200 metrů. K jízdě na dračích lodích patřil také bohatý doprovodný program. Večer dokonce i ohňostroj.

Závodu se nakonec zúčastnilo 16 lodí a mezi nimi také loď domovského oddílu Veslařského Klubu (VK) Hodonín. V posádce seděli i studenti průmyslovky a za bubnem jejich učitelka tělocviku. Postupně se jim přes rozjížďku, opravku a semifinále podařilo probojovat do finále, které po urputném boji s posádkou brněnských veslařů vyhráli! Na břehu je mocně podporoval fanklub učitelů a spolužáků.​  

Veslaři z Hodonína si dojeli pro vítězství ve složení:

Na bubnu Pavla Svitáková  - trenérka VK

1.Petr Procházka, Kazimír Nedoba- závodníci kategorie veteránů

2.Michal Slabý- junior, VK; Lukáš Vašulka- student SŠPU, jezdí rafty

3.Radek Sviták- dorostenec VK; Jan Chorý- bývalý veslař

4.Martin Běloch- neveslař; Stanislav Běloch- trenér VK

5.Michal Režňák- muž VK; Michal Hvorecký- dorostenec VK

6.Petr Vašulka- otec, neveslař; Milan Viktora- veterán, řidič VK

7.Tomáš Vašulka- dorostenec; Jarmila Myslíková- ženy veteránky

8.Stáňa Michnová- ženy veteránky; Kristýna Bělochová– dorostenka

9.Saša Vilímková- dorostenka; Miroslav Hatala– bývalý předseda klubu, 76 let

10.Martin Kapr -dorostenec; Josef Houška – student SŠPU

"I když posádka Veslařů z Hodonína tréninkům na dračí lodi moc nedala, uplatnila svoji fyzickou kondici a souhru získanou při veslování, a to v kterémkoliv věku", říká hlavní trenérka Veslařského Klubu (VK) Hodonín a zároveň kantorka na hodonínské průmyslovce Pavla Svitáková.

Výsledková listina Hodonínského drakobití: 1. Veslaři z Hodonína, 2. All Black Dragons, 3. Nafťáci, 4. Hodonínští hasiči, 5. Draci z radnice, 6. Astala Vista, 7. Slovácký krůžek Hodonín, 8. Sporťáci Rádia Jih, 9. Slovácké syrečky, 10. Černí panteři, 11. Ready go home, 12. Gumotex team, 13. Bílí muži, kteří neumějí skákat, 14. Ingousti Hodonín, 15. Taveňáci, 16. Burlaci.

K dalším statistikám krásného sobotního dne u břehu Moravy patří: O celkový počet zúčastněných posádek 16, tj. 326 závodníků vč. 6 bubeníků, se staral cca 30ti členný organizační tým. Přihlíželo více než 1000 diváků ve vyhrazených prostorech a řádově 500 diváků mimo vyhrazený prostor. Vypilo se přes 500 litrů piva, 350 litrů sodovky a 100 litrů burčáku. Klobásek se snědlo přes tisíc a k tomu kotel guláše i polévky a nepočítaně chleba.

Reklama

Výběr článků

Načítám