Hlavní obsah

Hodonínská průmyslovka pořádá Přijímačky nanečisto.

Novinky, Jana Slováková

Letošní školní rok bude pro deváťáky ze základních škol přelomový. Ti, kteří se budou chtít dostat na střední školu s maturitou, budou skládat centrální přijímací zkoušky. Hodonínská Střední škola průmyslová a umělecká pořádá pro své zájemce o studium technických oborů Přijímačky nanečisto.

Foto: Archiv SŠPU

Studenti hodonínské průmyslovky při hodinách fyziky

Článek

„Cílem přijímacích zkoušek nanečisto je, aby si uchazeči vyzkoušeli dané typy úloh a prošli si atmosférou zkoušek na naší střední škole. Jedná se o dva testy: z českého jazyka a z matematiky. Oba v délce 60 minut. Před zahájením testů je zařazena taky instruktáž týkající se způsobu vyplňování testů a pravidel povoleného chování tak, jak to bude i u ostré verze přijímaček,” prozradila kantorka hodonínské střední školy Petra Hroudná.

„Uchazeči se mohou už nyní přihlásit online na webu školy a to do 28. ledna. Přijímačky nanečisto pak proběhnou 1. února,” dodala Petra Hroudná.

„Je to podle mne vstřícný krok naší školy pro budoucí prváky. Žáci si zkusí oba testy, my jim je opravíme. Vše je jako při ostré verzi: dostanou přidělený registrační kód, podle kterého posléze zjistí, jak dopadli. Dokonce jim na vyžádání zašleme mailem opravený test. Při ostrých přijímačkách jsou v cizím prostředí, jsou nervózní a toto by jim mělo pomoci nervozity se zbavit. Taky zjistí, kde mají v učivu ještě mezery a mají dost času do prvního termínu (12. dubna) ostrých přijímaček něco dohnat,” doplnila Jana Slováková, učitelka matematiky a fyziky na SŠPU Hodonín.

Účast na přijímačkách nanečisto je zdarma, výsledky se nikam nezapočítávají. Hodonínská průmyslovka je pořádá letos poprvé. Jestli je bude pořádat každoročně, ukáže až zájem a hlavně ohlasy budoucích středoškolských studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám