Hlavní obsah

Hledač pokladů nalezl v lese válečnou munici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O netradičním nálezu informoval policisty na Tachovsku ve středu 25. května v dopoledních hodinách místní "hledač pokladů". V lese objevil munici z druhé světové války.

Foto: Alena Oudová

Čtyřiapadesátiletý muž z Tachovska nalezl válečnou munici v lesním prostoru nedaleko obce Obora.

Článek

Čtyřiapadesátiletý muž z Tachovska nalezl válečnou munici v lesním prostoru nedaleko obce Obora. Munici objevil pomocí vyhledávače kovů.

"Policisté zabezpečili místo nálezu a vyčkali do příjezdu pyrotechnika, který zjistil, že se jedná o ostrou munici, 15 hlavic střel Panzerfaust, 15 odpalovacích tyčí, 2 ruční granáty s rozbuškami, 5 nábojů ráže 7,65, vše německé provenience," uvedl policejní mluvčí Otakar Roll.

Policejní pyrotechnik na místě bezpečně zajistil náplně hlavice a připravil je k převozu na místo určené k jejich likvidaci.

"Ruční granáty, odpalovací tyče, a náboje byly následně zneškodněny na místě nálezu, tudíž nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku," dodává policejní mluvčí Roll.

Reklama

Výběr článků

Načítám