Hlavní obsah

Hlavní letní lákadla zámku v Dobříši: noční prohlídky a komentované vycházky parkem

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádky na dobrou noc a procházky parkem. To jsou hlavní novinky, na které v letních měsících láká turisty zámek Dobříš. Během července a srpna se zde každou neděli budou konat vycházky francouzským parkem s průvodcem, středeční večery pak budou ve znamení nočních prohlídek.

Foto: Archiv zámku Dobříš

V rámci vstupenky do francouzského parku uvidí návštěvníci i sokolnické ukázky dravců a sov Pavla Řehky z Rosovic

Článek

„V minulém roce byl o noční prohlídky velký zájem, proto jsme se rozhodli nabízet je letos v pravidelných intervalech každou středu. Nedělními prohlídkami parkem se snažíme vyhovět milovníkům rokokové zahradní architektury,“ uvedla Jana Klímová ze zámku Dobříš.

Účastníci nedělních vycházek ve francouzském parku se mohou těšit na odborný výklad průvodce, s nímž také navštíví jindy uzavřené pivovarské sklepení z 18. století. V rámci celodenní vstupenky do francouzského parku uvidí návštěvníci i sokolnické ukázky dravců a sov Pavla Řehky z Rosovic či nového obyvatele parku jelence viržinského.

Za svitu luceren se vydají na prohlídku zámku účastníci středečních nočních prohlídek, jež nesou téma Pohádky na dobrou noc. „Návštěvník si prohlédne zámeckou expozici netradičně ve večerních hodinách, zavítá také k strašidelným dobříšským přízrakům a do tmou zahaleného francouzského parku s osvětlenou Heliovou fontánou,“ láká na prohlídky za svitu měsíce Klímová.

Děti se při nočních prohlídkách mohou těšit na hádanky s pohádkovým podtextem a dostanou také malou odměnu.

Nedělní vycházky parkem se uskuteční pouze za příznivého počasí. Začátek prohlídek je v 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 hodin a zájemci si mohou rezervovat vstupenku předem. Noční prohlídky se konají každou středu od 21.00 a 21.15. Stejně jako na vycházky parkem, i na noční prohlídky je kapacita návštěvníků omezena, proto pracovnice zámku doporučuje rezervovat si vstupenky předem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám