Hlavní obsah

Hlavní hvězdou hudebního festivalu Bigboš Křinice bude kapela Zrní

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělé kapely, zábava, dobré jídlo, přátelská atmosféra – to vše je hudební festival Bigboš v Křinicích. Letošní, 13. ročník se uskuteční v sobotu 28. července od 15:00 hodin na statku čp. 6 v Křinicích.

Foto: Laura Kovanska

Kapela Zrní.

Článek

Fanoušci skvělé muziky se mají na co těšit. Na festivalu Bigboš Křinice letos vystoupí punkrocková kapela Bez šance z Police nad Metují, z dalekého Irska přiletí Kryštof Meier s projektem Sztófi, Mala Ruckus z Prahy předvedou směs folku, rocku i alternativní hudby, hradečtí Glad for today zahrají melodický post hardcore. Nezapomenutelnou show zcela jistě předvedou pořadatelé - kapela Kluci, a Hýkala, Jabloně, Rychtu nebo Jiskřící uslyšíme od jedničky české alternativní hudební scény – kapely Zrní.

„Novinkou letošního ročníku je Pochod se Švejkem na Bigboš. Během pochodu bude občerstvení pro účastníky zdarma. Sraz je ve 14 hodin na fotbalovém hřišti v Broumově. Kárku s občerstvením potáhne samotný Švejk za doprovodu živé hudby. Trasa je pohodová, o délce zhruba čtyř kilometrů,“ uvedl jeden z pořadatelů, zpěvák kapely Kluci, Jakub Šleis.

Headlinerem festivalu je kapela Zrní - držitel ceny Objev roku Akademie České populární hudby. Čtyři Honzové a jeden Ondřej se na Broumovsko vracejí po několika letech s deskou Jiskřící, vydanou v roce 2017. V loňském roce vyprodali samostatným koncertem Fórum Karlín, v letošním roce hráli pro Světlušku či se symfonickým orchestrem. Na podzim chystají vydání nového EP.

Honza Unger, zpěvák kapely Zrní, na otázku, jestli má kapela v sezóně plné festivalů čas přijet dřív a mrknout se trochu po místě, kde hraje, odpovídá: „Často na to prostor není. Ale když jo, což se stává třeba mezi několika koncerty jedné šňůry, kdy jsme spolu v kuse a je přes den mezi hraním čas, děláme si výlety. A to je skvělé. Ovlivňuje to i koncert, do kterého se to potom odráží. My tomu říkáme "koncert s příběhem". Já se ale snažím i na místech, kam přijedeme, třeba pouhou hodinu před zvukovkou, vyrazit aspoň na chvíli do ulic a trochu pochopit, kde to vlastně jsem. Pomáhá mi to, abych se přepnul do jiného módu a naladil na hraní pro lidi.“

Jedinečný areál festivalu Bigboš – statek č. p. 6 v Křinicích - je oázou dobré nálady a skvělého jídla nejen pro masožravce, ale i vegetariány.  K dispozici je také louka pro stanování. Statek je pár metrů od rybníčka a polí, takže je ideálním místem pro chvíle odpočinku v malebném úpatí Broumovských stěn. Cena vstupenek v místě konání je 240 korun, v předprodeji a v Informačním centru v Broumově je cena 190 korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám